Opća bolnica „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak radi u objektima paviljonskog  tipa i zbog neadekvatnog i uglavnom skučenog prostora, nema odgovarajuće prostore za dnevnu bolnicu i dnevnu kirurgiju. Zbog toga je pronađeno rješenje u izgradnji Središnjeg paviljona na 8.724,91 m² bruto građevinske površine. Projekt je pripreman godinama, a kada je sakupljena sva potrebna dokumentacija i pronađena financijska sredstva, krenulo se u izgradnju koja će trajati 19 mjeseci. Simbolično, proces početka radova obilježen je polaganjem kamena temeljca, kojemu su prisustvovali svi važniji predstavnici čimbenika koji su sudjelovali u procesu. Ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović izrazio je iznimno zadovoljstvo što se stiglo do faze radova:

„Izgradnjom Središnjeg paviljona naša bolnica će dobiti negdje oko 8.400 m2 neto bolničkog prostora u kojem će biti smještene hemodijaliza, koja će biti u podrumu, hitni bolnički prijem će biti u prizemlju, na prvom katu će biti odjel laboratorije, dok će na drugom, trećem i četvrtom biti prostori za dnevnu bolnicu. Na petom katu biti će razni tehnički uređaji. Izgradnjom Središnjeg paviljona daleko će najviše dobiti naši hitni bolesnici, koje ćemo primiti, obraditi i zbrinuti. Potom sljedi trijaža, određivanje brzine hitnosti te dijagnostička obrada… U jednoj zgradi!“ Osim pacijenata, profitirat će i osoblje, koje će raditi u modernom prostoru sa suvremenom opremom. Dujmenović je rekao da se više od tri desetljeća u prostoru Opće bolnice nije radila nova zgrada od temelja te naglasio da je za realizaciju ovog projekta najviše zaslužan župan Ivo Žinić. Upravo je Žinić zahvalio svima koji su sudjelovali na ovom projektu, naročito u posljednje dvije godine: „Ovo je početak jednog novog razdoblja za zdravstvenu skrb i njegu u našoj županiji, gdje će pacijenti, stanovnici ne samo naše županije, moći imati kvalitetnije liječenje i bolju zdravstvenu zaštitu. Moderan objekt, izgradnjom i instaliranjem suvremenih uređaja liječnici i medicinsko osoblje imat će puno kvalitetnije uvjete, ali i puno veće mogućnosti za pravovremenu dijagnozu, a kasnije i liječenje. Ovo je veliki dana za Opću bolnicu, grad Sisak i Sisačko-moslavačku županiju.“ Žinić je napomenuo i da su prikupljena sva potrebna sredstva: „Financijska konstrukcija je zatvorena: 70.000.000,00 kn bespovratnih sredstava, blizu dvadesetak milijuna će osigurati Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstvo financija te će dio iz vlastitih sredstava osigurati Sisačko-moslavačka županija.“

Župan je zahvalio i Ministarstvu zdravstva i ministru Milanu Kujundžiću koji je dao potporu u ključnim trenucima. Ministar je došao na svečanost kao izaslanik predsjednika Vlade te podijelio radost početka radova s domaćinima: „Svatko je na svoj način specifičan i svakome je neki dio važan. Ovo je uistinu jedan objekt koji objedinjuje velike odjele ovdje i to će dati jednu novu kvalitetu ne samo komforu već i dijagnostičku i terapijsku kvalitetu. To će pacijenti osjetiti itekako.“ Kujundžić je iznio i podatak da su svi oni koji imaju razvijenu Dnevnu bolnicu 20%-25% učinkovitiji od onih koji je nemaju. Ukoliko radovi budu išli po planu, trebali bi biti gotovi u jesen 2019. godine. Kamen temeljac blagoslovio je biskup sisački mons. Vlado Košić.