Voditelj odjela:
Milorad Galić, dr. med. otorinolaringolog
Glavna sestra:
Ivana Jovev, dipl.med.techn
Odjelni telefon: 044 553 291

Liječnici (abecednim redom):
Begović Aldin, dr. med. – otorinolaringolog
Galić Milorad, dr. med. – otorinolaringolog
Klišeska Elena, dr. med. – otorinolaringolog
Krakar Niko, dr. stom. – oralni kirurg
Kvesić Kristina, dr. med. – otorinolaringolog

Đenović Mateja, dr. med. – specijalizant
Legović Ana, dr. med. – specijalizant
Matić Sanja, dr.stom. – specijalizant

Logopedi:
Boltužić – Đeverlija Martina, prof.
Šeremet Vidović Natalija, prof.
Fernežir Ilijana, mag. logopedije

Odjel otorinolaringologije u Bolnici Sisak osnovan je 1958. godine, kada su u njemu radili dr. Stjepan Bušić i dr. Šandor Čanji, a potom dr. Nevenka Zemljić (umirovljena 1993. godine, a preminula 2006. godine u Sisku). Potom na odjel dolazi prim. dr. sc. Spiro Kostić (napustio odjel 1991. godine). Dr Vladimir Bernić završava specijalizaciju 1980. godine ( umirovljen 2011.), a dr. Mohamad Habayeb 1982. godine (otišao u KB Dubrava). Tokom 1979. godine na odjelu je boravila dr. Darinka Perković, koja prelazi na Interni odjel, gdje završava i specijalizaciju. Dr Milan Radošević završava specijalizaciju 1985. godine (preminuo 2014. godine), dr. Marko Pavlović 1988. godine, dr. Milorad Galić 2000. godine, a dr. Kristina Kvesić 2005. godine. Dr Natalija Snovak primljena je na specijalizaciju 2009. godine, a dr. Ana Bernić 2011. godine. Nada Božić, prof., logoped napušta odjel 2011. godine.

Od osnivanja na odjelu se radi opća otorinolaringologija. Odjel je bio smješten u namjenski izvedenoj zgradi, u kojoj se na prvom katu nalazio stacionarni odsjek s 32 kreveta i 6 kreveta za djecu. U donjoj etaži, prizemlje, nalazila se poliklinika, koja se sastojala od dvije ambulante, logopedije, endoskopije, audio-vestibuloške dijagnostike, inhalatorija, ukinut 2005. godine. U drugom dijelu donje etaže nalazila se operaciona sala za male i velike zahvate, tonzilarij i oralna kirurgija. Oralna kirurgija je osnovana 1982. godine kada je u njo radio dr. stom. Mihael Mahnik, a potom i dr. stom. Boris Gulan (obojica su napustili odjel i otvorili privatne ambulante). Dr stom Željka Družović završava specijalizaciju oralne kirurgije 1990. godine, a dr. stom. Niko Krakar 2004. godine. Danas su stacionarni odsjek ( 12 kreveta), oralna kirurgija, hitna ambulanta, hitna operaciona sala, velika operaciona sala, recovery, smješteni u prizemlju zgrade kirurgije. Poliklinika /dvije ambulante, fiberskopija i audiologija/ je smještena (dislocirana ) u „Marlesici“  (nekadašnji Dispanzer za žene), dok je logopedija premještana u zgradu Jodnog lječiišta.

U operativnom programu odjela nalaze se zahvati na uhu, nosu, sinusima, ždrijelu, grkljanu, licu, vratu, te zahvati iz djelokruga oralne kirurgije. Također se radi i ekscizije neoplastičkih promjena lica i vrata (osim većih radikalnih zahvata koji se ne rade zbog insuficijentnog instrumentarija). Iz istih razloga se ne radi ni vestibulometrijska dijagnostika. U sklopu ambulantnih pregleda bolesnicima se pružaju upute i objašnjenja svih postupaka (priprema, anestezija, zahvat). Pacijenti se za ambulantne preglede naručuju po listi predbilježbe preko jedinice Centralnog naručivanja ili liječnika primarne medicine. Za informacije za ambulantne preglede pacijenti mogu zvati na telefon 044/553-287.

Nakon audiološke obrade bolesnici odmah dobiju nalaze, dok se na patohistološke nalaze nakon obavljenih operativnih zahvata čeka od jednog do dva tjedna.

Radno vrijeme otorinolaringološke ambulante je radnim danom od 8.00 do 16.00 sati, osim četvrtka, kada ambulanta radi na odjelu od 13.00 do 20.00 sati.
Telefon: 044/553-287.

Radno vrijeme oralne kirurgije radnim danom od 7:00 – 21:00 sati.
Telefon: 044/553-295.