Sisak, 13. studenoga 2015.
Hotel Panonija, Sisak

OSNIVAČKA SKUPŠTINA PODRUŽNICE SISAK HRVATSKE UDRUGE MEDICINSKIH SESTARA

Inicijativu za osnivanjem Podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara pokrenule su medicinske sestre/tehničari OB Sisak o čemu su poslale informaciju i medicinskim sestrama iz Sisačko-moslavačke županije. Osnivačka skupština održana je 13. 11. 2015. u Hotelu Panonija, Sisak s početkom u 13.00 h čemu se odazvala 31 medicinska sestra/tehničar.

Na samom početku sjednice pomoćnica sanacijskog upravitelja  za sestrinstvo OB Sisak Nataša Graho, dipl.med.sestra, pozdravila je sve prisutne i ukratko predstavila ideju o inicijativi osnivanja Podružnice Sisak.

Predložila je dnevni red:
– Najvažnije iz Statuta HUMS-a
– Imenovanje predsjednika, tajnika i blagajnika
– Imenovanje članova Izvršnog odbora
– prijedlog naziva Podružnice

Predloženi dnevni red je jednoglasno usvojen. Sudionike je u ime v.d. predsjednice Hrvatske udruge medicinskih sestara Marije Gilja i u svoje osobno ime pozdravila predsjednica Glavnog odbora HUMS-a i predsjednica Društva za kvalitetu Josipa Bišćan, mag.med.techn. čestitavši na inicijativi. Ukratko je upoznala sudionike o najbitnijim odrednicama HUMS-a i člancima Statut HUMS-a te potrebnim koracima u vezi osnivanja Podružnice. Osnivačku Skupštinu je predvodila Nataša Graho koja je dala i prijedloge kandidata: za predsjednika podružnice predložena je Tanja Miodrag, bacc.med.techn., tajnika – Andrea Stanić, bacc.med.techn. i blagajnika – Marina Šimunić, dipl.med.techn. Kako nije bilo drugih prijedloga navedeni kandidati su jednoglasno izabrani.

Predloženi su i članovi Izvršnog odbora:
Gordana Jurić,bacc.med.techn-Odjel kirurgije
Miroslava Brigljević, bacc.med.techn-Odjel kirurgije
Natalija Pavlenić, bacc.med.techn-Patronažna služba
Marina Durbić, bacc.med.techn- Odjel kirurgije
Ivana Peterle Kesner, bacc.med.techn- Odjel kirurgije
Tanja Miodrag, bacc.med.techn- Odjel kirurgije
Andrea Stanić, bacc.med.techn- Odjel pedijatrije
Ivana Vrkljan, bacc.med.techn-Patronažna služba
Marina Šimunić, dipl.med.techn- Jedinica za kvalitetu
Marko Vidušek, med.techn-Odjel kirurgije
Marina Čaić, bacc.med.techn-srednja medicinska škola Sisak
Jasminka Stančić, bacc.med.techn-Odjel Interne

Svi članovi Izvršnog odbora Podružnice Sisak izabrani su jednoglasno. Naziv podružnice glasi Podružnica Sisak. Dogovoreno je da će se uskoro i organizirati prvi sastanak Članova izvršnog odbora kako bi se donio Poslovnik o radu Podružnice i predložio program i plan rada za 2016 godinu.

Osnivačka Skupština je završila u 14.00 h.Svi koji se žele biti članovi Podružnice Sisak mogu se javiti sestri Andrei Stanić na mob. : 098 986 2535 ili email : ludadea@gmail.com . Svima želimo dobrodošlicu i radujemo se zajedničkom napređenju sestrinske profesije.

Zapisnik vodila
Tajnica podružnice Hums-a Sisak
Andrea Stanić, bacc.med.techn.