Zahvaljujem na Vašem interesu i uključivanju u obilježavanje Mjeseca borbe protiv raka dojke. Aktivnosti smo proširili na zdravstvene ustanove Sisačko-moslavačke županije kako bismo smanjili pritisak na djelatnike Opće bolnice Dr. I. Pedešić, uvažavajući razloge zbog kojih nisu u mogućnosti uključiti se u ovu akciju većim angažmanom. Interes javnosti je puno veći od mogućnosti djelatnika koji rade u Odjelu radiologije, zbog čega smo akciju usmjerili prema Vama. Naime, u Općoj bolnici Dr. I.Pedešić kontinuirano se provode prevetivni pregledi kroz sudjelovanje u Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke, a podaci koje smo dobili od Odjela radiologije govore kako je tijekom 2022. godine obavljen 1581 mamografski pregled od čega je samo u rujnu pregledano 350 žena.

Preventivna akcija će se provesti u Općoj bolnici Dr. I.Pedišić, Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. I. Barbot Popovača te Domu zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Kutini. Prijave odnosno narudžbe za preglede primati će se do 20.10.2022. godine radnim danom od 9.00 do 13.00 sati na broj mobitela 098-322-705.

Napominjemo kako ćemo pravodobno dostavljati popis naručenih osoba sve s ciljem da imate podatak tko je i kada naručen na preventivni pregled.

Ovom akcijom planira se preventivno UZV pregledom obuhvatiti 170 žena s područja Sisačko-moslavačke županije.