Svjetski dan fizikalne terapije svake se godine obilježava 8.rujna i nosi određenu poruku o ulozi fizikalne terapije i fizioterapeutske profesije. Ove je godine Svjetska organizacija za fizikalnu terapiju naglasak stavila na fizioterapiju i mentalno zdravlje, odnosno na ulogu fizioterapeuta u poboljšanju mentalnog zdravlja pacijenata. Dugotrajni poremećaji mišićno-koštanog sustava i mentalne bolesti glavni su uzroci bolovanja u cijelom svijetu.

Biti aktivan i ostati u dobroj kondiciji omogućuje  očuvati i poboljšati tjelesno i mentalno zdravlje. Kako bi se zadovoljile potrebe pacijenata fizioterapeuti pružaju široku lepezu usluga s naglaskom na ljudski pokret i funkciju. Tradicionalno, fizioterapeuti OB “Dr.Ivo Pedišić” prigodno su obilježili svoj dan. Radionicama, savjetovanjima i pokaznim vježbama program su prilagodili potrebama korisnika, motivirali ih te njihove ciljeve učinili realnim i dostupnim. Svi zainteresirani imali su priliku naučiti o prevenciji i rehabilitaciji osteoporoze, o novoj tehnici mobilizacije mekih tkiva “Medical flossing”, iskušati učinke proprioceptivnih ljepljivih traka i djelovanje “dry needling” metode. Uz veliki broj građana posjetili su ih predstavnici Udruge žena liječenih od bolesti dojke, Udruge invalida rada grada Siska te Hokejaški klub “Siscia” Sisak. Kao i svake godine u organizaciji Svjetskog dana fizioterapeuta i fizikalne terapije, svoju su podršku iskazali Sisačko-moslavačka županija, ravnatelj Bolnice mr.sc. Tomislav Dujmenović, dr.med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Danijela Škvorc, bacc.med.techn., te predstavnici HUMSa.

I na kraju, riječi voditeljice Odjela Tatjane Vrga, dr.med izrečene u medijima:
“Dok ih ne trebamo, obično ih se ne sjetimo, ali ovi vrijedni ljudi zaslužuju zahvalu barem na njihov dan, Svjetski dan fizioterapeuta. U prilog tome ide i podatak da kroz ruke fizioterapeuta u Sisku i Petrinji dnevno prođe i po petstotinjak pacijenata.”