Na apel iz opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ da bolnici konstantno nedostaje posteljine za krevete, Sekcija krojačica Udruženja obrtnika Sisak došlo je na ideju da organiziraju humanitarnu inicijativu za prikupljanje sredstava za šivanje posteljine. Kako bi akcija bila uspješnija, Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije je organiziralo skupljanje sredstava na Županijskoj razini, tako da su u akciji sudjelovala sva Udruženja Županijske obrtničke komore: Udruženje obrtnika Kutina, Udruženje obrtnika Novska, Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko i Udruženje obrtnika Sisak, te Općine Lekenik i Sunja.

Svoje slobodno vrijeme i besplatan rad poklonile su krojačice Udruženja obrtnika Sisak, i Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko, te tako doprinijele uspjehu ove akcije, jer bez njihovog rada ne bi bilo niti posteljine. U petak, 25. svibnja 2018. godine u općoj bolnici „Dr Ivo  Pediić” izvršena je primopredaja posteljine. Predsjednica Udruženja obrtnika Sisak gđa Ivanka Čačić uručila je 100 komada posteljine ravnatelju bolnice dr. Tomislavu Dujmenoviću, koji se zahvalio na ovom dobrom djelu i hvale vrijednoj inicijativi u ime bolnice, pacijenata i svoje osobne ime. Gđa Čačić je rekla da je Udruženja obrtnika Sisak uvijek spremno pomoći te da se rado se odaziva na sve humanitarne inicijative i kao Udruženja jako dobro i složno funkcionira. Dr. Dujmenović je predstavio slijedeću humanitarnu inicijativu, koja se odnosi na bolnicu za palijativnu skrb u Petrinji. Ideja je da se bolesničke sobe, koje su uvijek u bijelo obojane, pretvore u sobe koje su bolesnici imali  u svom domu, odnosno da se oboje u žive boje, stave slike na zidove, opreme TV prijemnici i foteljama, zavjesama i sve to prema uzoru na najbolje bolnice tog tipa u Rijeci i Dubrovniku. Dokazano je da ovakva okolina pridonosi boljem ozdravljenju ovih teških bolesnika. Gđa Čačić je izrazila spremnost za pomoć u ovoj inicijativi, zajedno s predsjednikom Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko gosp Ivanom Solomunom.

Također, ravnatelj bolnice pobliže je opisao trenutnu gradnju središnjeg paviljona bolnice, koji bi bio povezan sa kirurškim dijelom bolnice, te bi tako bilo sve na jednom mjestu i povezano. Središnji paviljon bi sadržavao odjel za hitni prijem bolesnika, laboratorij, te odjele dnevne bolnice. Bolnica također planira aplicirati na natječaj za energetsku učinkovitost, te bi tako pokušali obnoviti u potpunosti i zgradu interne. Dr Dujmenović se zahvalio još jednom svima koji su sudjelovali u akciji, rekavši da je bolnica u dosta teškom financijskom stanju, te sva raspoloživa novčana sredstva odlaze za plaće djelatnike te za lijekova, i da je zato ova inicijativa stvarno dobrodošla i od velike pomoći, te se nada i u budućnosti, kao što je bilo i do sada, dobroj suradnji između bolnice i Udruženja obrtnika Sisak.