U razdoblju od 19.-22. svibnja ove godine održan je 8. kongres nefrologije, dijalize i transplantacije s međunarodnim sudjelovanjem te paralelno 9. simpozij medicinskih sestara i tehničara nefrologije, dijalize i transplantacije u Vodicama-Šibenik na kojem je aktivno sudjelovala i naša Ustanova sa tri rada. Kongres i simpozij bili su popraćeni brojnim kvalitetnim, edukativnim i dinamičnim predavanjima.

Iz naše Ustanove sudjelovali su od liječnika  dr.Lončar, dr.Vidović, dr.Bajrami, dr.Roksa i dr.Prodanović te medicinske sestre Nataša Graho, dipl.med.tech.,  Jadranka Osmanagić ,med.sestra, Elvira Jazvić,med.sestra, Nela Ljuca, bacc.med.tech. i Tanja Trtanj, bacc.med.tech.

Aktivno su sudjelovali sa sljedećim radovima:
• Nataša Graho, Marina Šimunić; Zadovoljstvo medicinskih sestara/tehničara profesionalnim statusom
• Brankica Ivičinec, Tanja Trtanj, Nela Ljuca; Edukacija-ključ uspjeha za podizanje svjesnosti bolesnika o važnosti primjene enteralnih pripravaka
• Nataša Graho, Jadranka Osmanagić, Elvira Jazvić; Transplantacija- prilika, izazov,rizik?

Djelatnica Odjela dijalize, Sisak,Nataša Graho koja je od studenog 2016. izabrana za Brand Ambasadora u EDTNA/ERCA za Republiku Hrvatsku,  podnijela izvještaj sa zadnje Konferencije EDTNA/ERCA održane u rujnu 2016 u Valenciji.

Održana je i godišnja skupština Društva medicinskih sestara i tehničara nefrologije, dijalize i transplantacije s izbornom skupštinom. Zahvalili smo kolegici Bosiljki Devčić, mag.med.techn.(KBC Rijeka) na predanom radu u Društvu posljednjih osam godina, te zaželjeli uspješan mandat novoizabranoj predsjednici Društva Gordani Novaković, mag.med.techn. (KBC Sestre Milosrdnice).

Razmjena iskustva, konstruktivne rasprave i neformalna druženja zasigurno su doprinijeli entuzijazmu i motivaciji u radu liječnika i  medicinskih sestra/tehničara u Općoj bolnici  dr. “I.Pedišić”, Sisak.

Izvještaj pripremila: Tanja Trtanj, bacc.med.techn.