Od 20.-23. travnja ove godine održan je 10. međunardoni kongres Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivnog liječenja i transfuzije na kojem je aktivno sudjelovala i naša Ustanova sa 2 rada. Cilj kongresa je uz trajno usavršavanje rada medicinskih sestara i tehničara, također bila i razmjena iskustava u radu te izborna skupština Društva.

Našu Ustanovu su predstavljale Nadira Ćorić (bacc.med.tech.) i Eda Ožegović (bacc.med.tech.) sa radom “Zdravstvena njega bolesnika na mehaničkoj ventilaciji” te Želimir Đuić (bacc.med.tech.) i Dominik Stuparić (med.tech) obradivši temu “Sestrinska procjena i tretman postoperativne boli u Jedinici intenzivnog liječenja”; svi zaposlenici našeg JIL-a.

Uz odlične i iscrpno obrađene teme svih sudionika Kongresa, istaknule su se i radionica “Kardiopulmonalne reanimacije” te radionica “Primjena novih tehnologija u Jedinicama intenzivnog liječenja”. Uz nove smjernice i korisne informacije, druženje s kolegicama i kolegama iz cijele RH  susjednih zemalja pokazalo nam je da i naša Ustanova drži korak u radu medicinskih sestara i tehničara u anesteziji, reanimaciji i intenzivnom liječenju. Također, u sklopu Kongresa održana je izborna skupština Društva na kojoj je prisustovalo 68 delegata. Za novog/starog predsjednika izabran je Adriano Friganović, te valja napomenuti da je za članicu Upravnog odbora izabrana Branka Jančić (bacc.med.tech.) glavna sestra Odjela za reanmaciju, anesteziju i intenzivno liječenje naše ustanove.

Izvještaj pripremio
Želimir Đurić, bacc.med.tech.