U organizaciji HUMS-a i Društva za kvalitetu održana je 6. konferencije Društva za kvalitetu pod nazivom “Kvaliteta zdravstvene skrbi-kontinuitet ili promjena?”

Na konferenciji je Opća bolnica “dr.I.Pedišić” Sisak sudjelovala aktivno sa dva predavanja:
– “Uloga informacijskog sustava u procesu nadzora nad kvalitetom zdravstvene skrbi” – Marin Repustić, dipl.med.techn.
– “Zadovoljstvo medicinskih sestara profesionalnim statusom u odnosu na stupanj obrazovanja” – Marina Šimunić, dipl.med.techn.; Nataša Graho, dipl.med.techn.

Konferenciju je otvorila predsjednica društva za kvalitetu Josipa Bišćan, mag.med.techn. koja je održala pozdravnu riječ, zahvalila na suradnji i zaželjela daljni uspješan rad. Tijekom konferencije održan je niz kvalitetnih predavanja koja su za cilj imala prikazati rad medicinskih sestara /tehničara u JZK, najčešću problematiku sa kojom se susreću, te razmjena iskustava s ciljem poboljšanja i unapređenja kvalitete rada. Tijekom konferencije održana je godišnja skupština Društva za kvalitetu gdje je kolegici Josipi Bišćan mag.med.techn. jednoglasno dano povjerenje da društvo vodi naredne četiri godine. Tijekom 2015. godine OB Sisak napravila je velike iskorake u području promocije sestrinstva te smo dobili priliku imati jednog člana Izvršnog odbora u Društvu za kvalitetu. Kolega Marin Repustić, dipl.med.techn. izabran za člana Izvršnog odbora. Ovim putem zahvaljujemo se stručnom i organizacijskom odboru na prilici da sudjelujemo na ovako kvalitetnoj konferenciji. Posebna zahvala kolegici Josipi Bišćan,mag.med.techn. koja nam je bila vjetar u leđa i koja je prepoznala trud i rad naše bolnice. Radujemo se daljnoj zajedničkoj suradnji.

Izvještaj pripremila: Nataša Graho, dipl.med.techn.