Na poziv Dijabetološkog društva grada Siska, naša bolnica“ Dr Ivo Pedišić“, pridružila se javnozdravstvenoj  akciji  besplatnog mjerenja glukoze u krvi, krvnog tlaka, holesterola i Hb A1c (glikolizirani hemoglobin), za djelatnike JANAF-a –  ispostava Sisak.

Akcija se održala 03.02.2023 u prostorijama JANAF-a.

Cilj ove javnozdravstvene akcije bio je podizanje svijesti o važnosti redovitog mjerenja i kontrole GUK-a, RR-a i masnoća u krvi, pravovremeno otkrivanje novooboljelih, važnosti provođenja zdravih životnih navika te upoznavanje sa rizičnim čimbenicima,a sve kako bi na vrijeme otkrili i prevenirali razvoj bolesti.

U ovoj javnozdravstvenoj akciji  sudjelovale su  Ivana Ćurić Gaić, bacc.med.techn i Snježana Stapar, bacc.med techn, prvostupnice sestrinstva ,djelatnice Endokrinološko- dijabetološke ambulante.

Akciji se odazvao velik broj djelatnika JANAF-a. Podijeljeni su edukativni materijali, a  osobe kod kojih su ustanovljene povišene vrijednosti mjerenja, upućene su da se jave izabranom liječniku opće medicine, dok su na mjestu odvijanja akcije dobili savjete i preporuke sukladno  kompetencijama  medicinskih  sestara.

I ovaj puta naša ustanova pridružila se javnozdravenoj akciji kao promicatelj zdravih navika, zdravlja  i prevencije razvoja bolesti. Veselimo se sličnim novim akcijama.

Izvješće napisala Snježana Stapar, bacc.med.techn.