Socijalni radnici širom svijeta obilježavaju 16.ožujka 2021. godine Svjetski dan socijalnog rada pod zajedničkom nazivom „Ja sam dakle mi(je) smo.“

Ubuntu  filozofija koja je u „pozadini“ slogana „Ja sam dakle mi(je) smo“ ističe važnost jačanja socijalne solidarnosti i globalne povezanosti.

Koncept je i filozofija koja odjekuje u perspektivi socijalnog rada o međusobnoj povezanosti svih ljudi i njihove okoline. Govori o potrebi za globalnom solidarnošću, a također naglašava autohtono znanje i mudrost.

Riječ je o vjerovanju da su zajedničke veze unutar skupine važnije od bilo kakvih pojedinačnih argumenata i podjela unutar nje. Riječ je o okupljanju i postizanju konsenzusa oko onoga što utječe na zajednicu, a upravo je takav način razmišljanja „plodno“ tlo za rad socijalnog radnika, koji je po svojoj profesiji usmjeren na čovjeka, i zalaže se za njegove potrebe i djeluje među ljudima.

U svečanom obilježavanju Svjetskog dana socijalnih radnika koji je organizirala Hrvatska udruga socijalnih radnika dana 16. 03. 2021. god. u Hotelu Westin u Zagrebu, u Panel diskusiji uz sudionike iz ostalih radnih organizacija iz RH i Minstarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, sudjelovala je i Snježana Pintarić, mag. socijalnog rada kao zaposlenica OB “Dr Ivo Pedišić” Sisak. Dana 17. 03. 2021.god. u organizaciji Hrvatske komore socijalnih radnika s temom Pristup zdravstvenoj zaštiti u doba krize, Snježana Pintarić je putem webinara održala i predavanje “Osobno i profesionalno iskustvo socijalnog radnika iz Opće bolnice Sisak uslijed potresa”.

Skup je održan sa ograničenim brojem sudionika i pod posebnim uvjetima rada zbog epidemiološke situacije.