Župan Ivo Žinić i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić su u petak, 20. prosinca 2019. godine, nazočili svečanosti kojom je obilježen dovršetak grubih građevinskih radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, izgradnja Središnjeg paviljona – Objedinjeni hitni bolnički prijem i Dnevna bolnica.
Župan je rekao kako je ovaj dan dugo očekivan, objekt „Središnjeg paviljona“ izgrađen je do krova. Kad on bude dovršen i opremljen sadržavat će sve elemente potrebne za moderan sustav liječenja. „Uspjeli smo iz fondova EU osigurati određena sredstva, dijelom i iz vlastitog proračuna Bolnice i Županije i danas obilježavamo završetak grubih građevinskih radova. Ukupna vrijednost radova, kad bude dovršen i opremljen, bit će negdje oko 170 milijuna kuna. Tu će biti smješten hitni bolnički prijam, dijaliza, dnevna bolnica i potrebni uređaji. Dobit ćemo i objekt za liječenje za naše pacijente, ali i vrhunske prostore i dijagnostičku opremu za naše liječničko osoblje,“ rekao je župan. Po završetku svečanost, župan se na Odjelu pedijatrije OBS Sisak pridružio studentima „Studentske poliklinike“, koji su cijeli dan proveli s malim pacijentima.

„Projekt „Studentske poliklinike“ je nešto čime želimo privući studente medicinskog fakulteta, omogućiti da osim teorijskih znanja koja dobiju na fakultetu, ovdje u našoj bolnici dobiju one potrebne praktične elemente. Zajedno sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar i našom bolnicom, njenim ravnateljem, krenuli smo najprije u pilot projekt i danas vidimo da to treba proširivati. Ne samo da ima zainteresiranih studenata s fakulteta u Zagrebu, nego se javljaju i studenti iz Rijeke, pa i BiH, iz Sarajeva i drugi. Mislim da je to dobar način da zadržimo mlade liječnike, da im ponudimo kvalitetne uvjete. A ova bolnica je u zadnje dvije, tri godine napravila je veliki iskorak po pitanju kvalitete liječenja pacijenata. O tome govore određeni indikatori prema kojima je ova bolnica svrstana uz kliničke bolničke centre iz Zagreba. Želimo omogućiti liječnicima da i znanstveno napreduju, tako da je osnovano Znanstveno vijeće unutar bolnice, a ove godine smo prvi put dodijelili dvije stipendije mladim liječnicima za doktorske disertacije,“ zaključio je župan Ivo Žinić.