21. Simpozij Društva za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma HUMS-a, održan je u Primoštenu od 18.do 20. listopada 2019. godine . Simpoziju su prisustvovale med.sestre Snježana Stapar,bacc.med.techn i Gordana Gavrić,bacc.med.techn.

Tema ovogodišnjeg simpozija bila je “ Primjena novih znanja u radu sa osobama sa šećernom bolešću“. Ovaj susret dao nam je priliku da u skrb za osobe koje boluju od šećerne bolesti, ali i bolesti metabolizma i endokrinologije ,donesemo svjetske trendove u sve dijelove Hrvatske, a time i u naš grad i našu ustanovu. Ovo je bila prilika da mi , medicinske sestre ,ostvarimo i definiramo temelje i algoritme skrbi, razmjenimo iskustva i zajednički nađemo rješenja za unaprjeđenje sestrinske prakse. Cilj nam je pružiti našim bolesnicima znanja kojim će moći bolje voditi svoju bolest i tako podići kvalitetu života.

Bogat izbor zanimljivih tema dao nam je upravo ta saznanja. Na simpoziju je održana i izborna sjednica Društva za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma HUMS-a, pri čemu je izabrano novo vodstvo. U Izvršni odbor Društva izabrana je i Snježana Stapar, bacc.med.techn., sestra zaposlena u Endokrinološko dijabetološkoj ambulanti naše bolnice.

Izvješće napisala Gordana Gavrić, bacc.med.techn.