Društvo Naša djeca Petrinja je prvi dan Dječjeg tjedna provelo nekoliko aktivnosti od kojih je jedna nastavak njihove hvalevrijedne akcije “Prijatelj prijatelju – od mene za tebe” – donacija OB “dr. Ivo Pedišić SISAK”. Akcija “Prijatelj prijatelju – od mene za tebe” provodi se unatrag tri mjeseca u prostoru DND na Trgu narodnih učitelja 4b u Petrinji, a prikuplja se odjeća, igračke i oprema za bebe, djecu i trudnice. U Petrinji, malom gradu velikog srca, brojne su obitelji koje se redovito odazivaju pozivu DNDovaca i doniraju i/ili pronalaze potrebne stvarčice za sebe i svoju djecu.

Mali Petrinjci su dio prikupljenih pidžamica, posteljine, igračaka i slikovnica odlučili pokloniti OB “Dr. Ivo Pedišić”, točnije odjelima na kojima borave njihovi vršnjaci kada stižu na ovaj svijet ili kada imaju neki zdravstveni problem.

Članice Društva Naša djeca Petrinja predsjednicu Društva Martinu Boltužić Dževerlija, voditeljice akcije Dunju Knezić i Anu Aleksić Pezelj srdačno su dočekale glavna sestra bolnice, gđa Danijela Škvorc, mag.med.techn. i glavne sestre odjela na kojima borave djeca.

Donaciju su s velikom radošću preuzele glavne sestre odjela ginekologije (rodilište) – sestra Ines Marić, pedijatrije – sestra Ivana Savinc i otorinolaringologije – sestra Ivana Jovev.

Osim donacije, u bolnicu su stigli i divni radovi učenika nižih razreda OŠ Mate Lovraka u Petrinji. U radove je utkano puno ljubavi i najljepših želja za brz oporavak, a svojom ljepotom će krasiti prostor Odjela pedijatrije i pomoći da vrijeme liječenja svoj djeci brže prođe.

Iz DND Petrinja pozivaju sve zainteresirane da dođu svaki četvrtak od 18-19h i pridruže se akciji darivanja i potražnje odjeće, igračaka i opreme za bebe, djecu i trudnice. O njihovim brojnim aktivnostima, na koje ste uvijek dobrodošli, možete više saznati na FB stranici Društva.