Dana 11.veljače 2019 godine obilježen je Svjetski dan bolesnika u Općoj bolnici „Dr Ivo Pedišić“ Sisak  predavanjem o GRIPI kojeg je održao Želimir Đurić,mag.med.techn. učenicima petih razreda u sklopu zdravstvenih vježbi. Nastavilo se posjetom malih bolesnika na  Odjelu  pedijatrije od strane zajedničke suradnje Građanska inicijativa “Moj grad Sisak” i Opća bolnica dr. Ivo Pedišić Sisak. Svjetski dan bolesnika utemeljio je papa Ivan Pavao II., a kao cilj toga Dana naznačena je želja da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb.

Kao datum obilježavanja Svjetskog dana bolesnika izabran je 11. veljače, kad se u Katoličkoj Crkvi slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, budući da je marijansko svetište u Lourdesu, poznato po brojnim čudesnim ozdravljenjima, postalo velikim okupljalištem bolesnika koji se ondje dolaze moliti. Ove godine Papina poruka nosi naslov “Besplatno primiste, besplatno dajte!” (Mt 10, 8).

Opća bolnica Sisak ima status Bolnice prijatelja djece i posebna pozornost se usmjerava na zaštitu njihovih prava i interesa, te pružanje odgovarajuće zdravstvene skrbi i njege. U uvodnom dijelu susreta nazočnima se  obratila glavna sestra bolnice Danijela Škvorc, magistra sestrinstva –  pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i Gordana Jurić, diplomirana medicinska sestra, sestra za edukaciju  iz Jedinice za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite, koje su pozdravile suradnju i zajedničko obilježavanje ovog značajnog datuma.

Voditeljica projekta ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno dr. sc. Daša Poredoš Lavor istaknula je kako se upravo poruka Svetog Oca Pape “Besplatno primiste, besplatno dajte!” odnosi i na njihov današnji posjet Odjelu pedijatrije u smislu da su došli dati podršku, ljubav, utjehu i osmjeh, jer osmjeh ne košta ništa, a djeluje ljekovito. GIMG Sisak je za ovu prigodu osigurala iz sredstava donacije (tvrtka C.I.O.S. iz Zagreba) prigodne slatke pakete i balone koje su zajedno podijelili djelatnici bolnice i korisnice zaposlenice malim pacijentima na odjelu i ambulanti.