U tijeku su postupci javne nabave za odabir voditelja projekta, stručnog i projektantskog nadzora te izvođača radova

Projektni tim zadužen za provedbu projekta „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici ”Dr. Ivo Pedišić” Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“ posljednjih 5 mjeseci bavio se provedbom postupaka javne nabave za odabir vanjskih stručnjaka za vođenje projekta, za provođenje projektantskog i stručnog nadzora te za odabir izvođača radova koji će u konačnici izgraditi novu zgradu Središnjeg paviljona. Nabava za upravljanje projektom obuhvaća uslugu vođenja projekta gdje se traže dva visokokvalificirana stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom, zatim uslugu voditelja projekta za infrastrukturne radove te uslugu vanjskog stručnjaka za provođenje zelene javne nabave. Ova nabava je u završnoj fazi provedbe gdje se očekuje odluka o odabiru te potpisivanje ugovora s pružateljima usluge.

Nabava za izvođača radova je tehnički najsloženiji postupak obzirom da je navedena nabava financijski najveća (ukupna vrijednost gradnje Središnjeg paviljona iznosi preko 74 milijuna kuna). Poziv za donošenje ponuda je objavljen 24. srpnja, a ponude se dostavljaju do 8. rujna, nakon čega slijedi donošenje odluke o izboru te potpisivanje ugovora s izvođačem radova. Prema tome početak građevinskih radova na izgradnji Središnjeg paviljona predviđen je za početak listopada. Tokom izgradnje obavezna je i provedba stručnog nadzora u kojem se nadzire usklađenost građenja s građevinskom dozvolom i glavnim projektom. Trenutno je u tijeku i postupak javne nabave za uslugu provedbe stručnog nadzora koju će obavljati ovlašteni nadzorni inženjer. Postupak je otvoren do 12. rujna, čime će stručni nadzor biti ugovoren do planiranog početka izvođenja radova.

Projektantski nadzor je nužan zbog tumačenja tehničkih elemenata projekta po potrebi gradilišta, odobrenja izmjena/odstupanja od zahtjeva u projektiranim tehničkim rješenjima i sl. Projektantski nadzor u sklopu projekta „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici ”Dr. Ivo Pedišić” Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“ je ugovoren 16. kolovoza te se početak izvršenja usluge očekuje istovremeno s početkom izgradnje Središnjeg paviljona Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak.

U međuvremenu je provedena i nabava za uslugu promocije projekta kroz radio reklame, a ugovor s odabranim radio stanicama je potpisan 25. travnja. Ubrzo nakon toga je krenulo emitiranje promotivnih spotova na dvije radio postaje.