Kreću radovi na betonskoj konstrukciji Objedinjenog hitnog bolničkog prijema

Završeni su radovi iskopa i zaštite građevinske jame u sklopu izgradnje Središnjeg paviljona Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, čime su stvorene sve predispozicije za početak betonskih radova.

Dolaskom ljepšeg vremena završena je početna faza radova u kojoj je iskopano preko 16.000 kubika zemlje te je građevinska jama sidrima zaštićena od odronjavanja. Radove su otežale i usporile mnogobrojne neevidentirane elektro-instalacije i vodovi. Podzemne vode koje protječu kroz lokaciju gradilišta dodatno su usporile radove osiguranja jame.

Završetkom navedenih radova, sredinom veljače krenuli su radovi na postavljanju podložnog betona u jami površine 2500 metara kvadratnih. Ubrzo će krenuti i postavljanje hidroizolacije te izrada temeljne betonske ploče, radovi na postavljanju armature i konačno, konstrukcija zidova i ostalih elemenata zgrade budućeg Središnjeg paviljona. Kako bi se navedeno ostvarilo, na gradilište je postavljena kranska dizalica te su pojačani ljudski kapaciteti izvođača.

Podsjetimo, izgradnja Središnjeg paviljona sufinancirana je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Izvođač radova je građevinski konzorcij Presoflex Gradnja Požega i GH-Holding Ljubljana, a uslugu nadzora vrši tvrtka APZ-Inženjering d.d.