Radovi na izgradnji Objedinjenog hitnog bolničkog prijema bliže se kraju!

Građevinski radovi na izgradnji Središnjeg paviljona Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, unutar kojeg će se nalaziti Objedinjeni hitni bolnički prijem, bliži se svome kraju! Završetak građevinskih radova predviđen je za kraj studenog, a trenutno se izvode radovi na unutarnjem uređenju, na postavljanju fasade te na uređenju okoliša. Do kraja siječnja 2021. Objedinjeni hitni bolnički prijem bit će i opremljen, čime će objekt biti spreman za rad.

Izgradnja i opremanje sufinancirani su sredstvima Europske unije u sklopu projekta „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici ”Dr. Ivo Pedišić” Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., iz koje su dobivena bespovratna sredstva od 20 milijuna kn.

Nositelj projekta je Opća Bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, a projektnu aplikaciju izradila je Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije – SIMORA d.o.o., koja je ujedno zadužena i za upravljanje projektom.

Ovim projektom rekonstruirat će se bolnički kompleks, odnosno izgraditi Središnji paviljon sisačke bolnice u kojem će se uspostaviti Objedinjeni hitni bolnički prijem. Realizacijom projekta očekuje se poboljšanje hitne zdravstvene usluge objedinjavanjem svih medicinskih struka u hitnom prijemu, brži protok pacijenata i povećanje njihovog zadovoljstva pruženom uslugom.

Projekt se provodi od veljače 2017. do kraja siječnja 2021. godine