Radovi na izgradnji Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u punom jeku

Dolaskom ljepšeg vremena započeli su i radovi na izgradnji Središnjeg paviljon Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, u sklopu kojeg će se nalaziti i novi Objedinjeni hitni bolnički prijem.

Početkom proljeća započeli su građevinski radovi u krugu bolnice na izgradnji Središnjeg paviljona. U početnoj fazi radova, potrebno je osigurati iskop građevinske jame zabijanjem metalnih pilota i sidra u zemlju, na čemu izvođač radova trenutno radi. Ovo je izrazito zahtjevan posao, obzirom da se samo gradilište nalazi u krugu bolnice kojim prolazi mnogo ljudi i vozila. Osim toga, radove otežavaju i brojne instalacije na samoj lokaciji buduće zgrade, pa se ovoj fazi pristupa s maksimalnim oprezom. Unatoč ovim okolnostima, izvođenje radova ide u skladu s vremenskim planom. Nakon završetka ove faze, slijedi iskop zemlje i betoniranje temelja budućeg Središnjeg paviljona i OHBP-a, kao jednog od njegovih dijelova.

Paralelno s navedenim radovima, na istočnoj strani bolničkog kompleksa, počeli su i radovi na izgradnji novog parkirališta. Navedeno parkiralište protezat će se paralelno s Vinogradskom ulicom, a pristupat će mu se neposredno ispred glavne bolničke porte. Obzirom na smanjene mogućnosti kretanja unutar samog kruga bolnice, što je posljedica navedenih građevinskih radova na novom bolničkom paviljonu, ne izgradnji parkinga se radi užurbano kako bi pacijenti i posjetitelji bolnice imali adekvatan prostor za parkiranje svojih vozila. Rok za izgradnju parkinga je 2 do 3 mjeseca.

Podsjetimo, izgradnja Središnjeg paviljona sufinancira se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a izvođač radova je građevinski konzorcije Presoflex Gradnja Požega i GH-Holding Ljubljana.