Potpisani ugovori za uslugu upravljanjem projektom i za izgradnju Središnjeg paviljona

U srijedu, 10. siječnja 2018. godine potpisan je ugovor između Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak i tvrtke PRESOFLEX GRADNJA d.o.o. iz Požege o izvođenju građevinskih radova na izgradnji Središnjeg paviljona. Unutar navedene građevine nalazit će se Objedinjeni hitni bolnički prijem, koja je predmet projekta „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava objedinjenog bolničkog prijema u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“.

Ugovor za izvođenje radova, čija vrijednost iznosi 106.006.648,57 kuna s PDV-om, potpisali su ravnatelj OB Sisak mr.sc Tomislav Dujmenović, dr.med i Ino Galić, direktor tvrtke PRESOFLEX GRADNJA d.o.o. u ime zajednice ponuditelja PRESOFLEX GRADNJA d.o.o. Požega i GH HOLDING d.o.o. Ljubljana. Rok za izgradnju je 19 mjeseci.

Ovih dana potpisan je i ugovor za upravljanje projektom koji obuhvaća usluge vođenja projekta, uslugu voditelja projekta za infrastrukturne radove i uslugu provođenja zelene javne nabave. Ugovor su potpisali ravnatelj OB Sisak mr.sc Tomislav Dujmenović, dr.med i Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o., koja je ovaj posao dobila putem otvorenog postupka javne nabave. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 666.400,00 kuna. Izvršenjem navedene usluge osigurat će se administrativno vođenje projekta te uspješna provedba projekta „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava objedinjenog bolničkog prijema u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“ u okviru kojeg će biti izgrađen Središnji paviljon unutar kojeg će biti uspostavljen Objedinjeni hitni bolnički prijem.
Projekt Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava objedinjenog bolničkog prijema u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“ traje do 29. siječnja 2020. godine, a nešto više od 68% prihvatljivih troškova sufinancirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.