Održana uvodna konferencija projekta „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici ”Dr. Ivo Pedišić” Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“

U srijedu, 5. travnja u hotelu Panonija u Sisku održana je uvodna tiskovna konferencija projekta „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici ”Dr. Ivo Pedišić” Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“.

Na konferenciji je predstavljen projektni tim, projektne aktivnosti te ciljevi koji se namjeravaju ostvariti na kraju projekta. Prezentaciju je vodio Josip Tuškanec, projektni tehnički koordinator, koji je na kraju istaknuo da se očekuju brojne koristi za OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, kao i za cijelu Sisačko-moslavačku županiju, poput povećane sigurnosti zdravstvenog postupka, bržeg obrtaja pacijenata, smanjenih troškova liječenja te veće dostupnosti zdravstvene zaštite.

Brojne koristi koje donosi novi Središnji paviljon s Objedinjenim hitnim bolničkim prijemom istaknuo je i ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak Tomislav Dujmenović, pri čemu je također izrazio nadu u skoro raspisivanje natječaja za izvođača radova, a ubrzo potom i početak gradnje.

Uzvanicima se obratio i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, koji je iskoristio priliku kako bi se zahvalio svima koji su pokrenuli ovaj projekt i koji su do sada sudjelovali u njegovoj realizaciji. „Puno godina je prošlo od ideje o izgradnji, upotrijebit ću onaj kolokvijalni naziv, „Središnjeg paviljona“. Doista je to zgrada, nova bolnica. Bez obzira na sve ove prezentirane tehničke uvjete – dva natječaja, dva projekta – to je jedan objekt. Nije bilo jednostavno taj projekt, taj objekt uklopiti u natječaj koji je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Zahvaljujem svima koji su krenuli s ovom idejom. Dakle projekt je napravljen još davne 2012. godine, međutim, danas je 2017., pet godina kasnije, bez obzira na sve mogućnosti ili nemogućnosti, nitko ga nije uspio financirati. Možemo mi reći ovako ili onako. Pojavio se stručni tim koji je iskoristio svoju priliku koja se ukazala i ovog trenutka mi krećemo s izgradnjom ovog objekta. Dakle, zahvaljujem svima koji su pokrenuli ovaj projekt, koji su željeli da stanovnici Siska i Sisačko-moslavačke županije dobiju ono što zaslužuju. Ovaj grad i ova županija zaslužuju ovakvu bolnicu po svim pokazateljima“, rekao je Žinić.

Na tiskovnoj konferenciji prisustvovali su predstavnici lokalnih medija koji su događaj popratili na svojim mrežnim stranicama: