UVD Robot

Prioritet bolnice OB Sisak je dobrobit pacijenata i zaposlenika. UVD robot jedna je od najnovijih tehnologija koje omogućuju najveću razinu higijene te je bolnica odlučila nabaviti jedan kako bi suzbila broj postoperativnih i ostalih bolničkih infekcija.

Ultraljubičasti (UV) robot za dezinfekciju, poznat pod nazivom UV-DR – autonomni je robot za dezinfekciju bolesničkih soba, operacijskih dvorana i drugih područja koja zahtijevaju visoko učinkovite postupke dezinfekcije. Namijenjen je i za proizvodne linije i farmaceutske tvrtke.  Robot je dizajniran kao dodatak postojećim ciklusima namijenjenima za čišćenje, kako bi se smanjilo širenje bolničkih infekcija, zaraznih bolesti, virusa, bakterija i drugih tipova štetnih organskih mikroorganizama. Robot ima autonomni pogon i emitira koncentrirano UV-C (ultraljubičasto) svjetlo, koje uništava DNK strukturu svih mikroorganizama. Posljedica toga je gubitak reproduktivne sposobnosti mikroorganizama zbog čega više nisu aktivni i štetni.

Bolničke infekcije su glavni i sve veći problem za zdravstveni sustav. One značajno povećavaju broj dana koje pacijent provede u bolnici, dijelom zbog ponovne hospitalizacije, dijelom zbog produženog oporavka nakon zahvata. Nažalost se infekcije pojavljuju čak i uz najveće razine higijene. Robot je siguran, pouzdan i eliminira ljudsku grešku. Jednostavan je za upotrebu i svakodnevno čišćenje. Ubija 99.9% svih mikroorganizama.