Radovi na izgradnji Dnevne bolnice bliže se kraju!

Građevinski radovi na izgradnji Središnjeg paviljona Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, u sklopu kojeg se nalazi Dnevna bolnica, bliže se svome kraju. Trenutno se izvode radovi na unutarnjem uređenju, postavlja se fasada te se uređuje okoliš objekta. Završetak građevinskih radova predviđen je za kraj studenog, a do kraja siječnja 2021. novi Središnji paviljon bit će i opremljen.

Izgradnja i opremanje sufinancirani su sredstvima Europske unije u sklopu projekta „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava dnevne bolnice u Općoj bolnici ”Dr. Ivo Pedišić” Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., iz koje su dobivena bespovratna sredstva od 50 milijuna kn. Nositelj projekta je Opća Bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, a projektnu prijavu izradila je Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije – SIMORA d.o.o., koja je ujedno zadužena i za upravljanje projektom.

Ovim projektom rekonstruirat će se bolnički kompleks, odnosno izgraditi Središnji paviljon sisačke bolnice u kojem će se nalaziti i Dnevna bolnica. Realizacijom projekta očekuje se veća zdravstvena sigurnost, smanjenje broja dana bolničkog liječenja, brži protok pacijenata i povećanje broja slučajeva Dnevne bolnice, poboljšanje kvalitete i dostupnosti usluga u Dnevnoj bolnici te povećanje zadovoljstva pacijenata pruženom uslugom.

Projekt se provodi od veljače 2017. do kraja siječnja 2021. godine.