Održana uvodna konferencija projekta „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava dnevne bolnice u Općoj bolnici ”Dr. Ivo Pedišić” Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“

U srijedu, 5. travnja 2017. godine u hotelu Panonija održana je tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen projekt izgradnje Središnjeg paviljona u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, odnosno projekt „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava dnevne bolnice u Općoj bolnici ”Dr. Ivo Pedišić” Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“.

Na konferenciji je uvodnu riječ imao Josip Tuškanec, tehnički koordinator projekta koji je putem prezentacije pojasnio tko su članovi projektnog tima, koje su aktivnosti projekta, koji su ciljevi te koje su u konačnici prednosti koji će proizaći iz ovog projekta. Istaknuo je da će izgradnjom Središnjeg paviljona s Dnevnom bolnicom doći do povećane sigurnosti zdravstvenog postupka, bržeg obrtaja pacijenata, smanjenja broja dana bolničkog liječenja, smanjenja troškova bolničkog liječenja te veće dostupnosti zdravstvene zaštite.

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak Tomislav Dujmenović istaknuo je kako će izgradnjom Središnjeg paviljona na jednom mjestu biti koncentrirani svi specijalisti koji imaju hitne specijalističke ambulante: „Nadam se da ćemo vrlo brzo raspisati natječaj za izvođača radova i da ćemo vrlo brzo započeti sa gradnjom“, dodaje Dumjenović.

Sanja Galeković, v.d. voditeljice Odjela za pripremu i provedbu projekata u područjima socijalne, zdravstvene i obrazovne infrastrukture u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije napomenula je kako je do sada u području zdravstva Ministarstvo objavilo četiri Poziva usmjerena poboljšanju bolničkog sustava u Hrvatskoj putem ulaganja u iznosu od 1,7 milijardi kuna. Ministarstvo je, ističe Galeković, iz dodatnih izvora osiguralo 447 milijuna kuna za investicije u bolnice.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić istaknuo je da ne možemo konkurirati kliničkim bolničkim centrima, ali da s ovim Središnjim paviljonom možemo biti vodeća županijska bolnica.
“Možemo dati odgovor i možda biti vodeći u ovom dijelu Hrvatske. Očekujem od svih vas, pogotovo od ravnatelja i njegovog tima, ali i liječničkog tima bolnice da unaprijedimo znanje, raspišemo specijalizacije, specijaliziramo mlade liječnike, kako bi kad ovaj objekt bude gotov mogli doista reći da imamo super modernu bolnicu koja će omogućiti normalno liječenje, kvalitetniji smještaj, ali i kvalitetniji rad liječnika”, naglasio je župan.

Na tiskovnoj konferenciji prisustvovali su predstavnici lokalnih medija koji su događaj popratili na svojim mrežnim stranicama: