plus minus gleich

toggle
toggle
Sestrinstvo

Međunarodni dan sestrinsta (HUMS)

E-mail Ispis PDF

Ovim danom želi se podsjetiti javnost na značajnu ulogu medicinskih sestara i tehničara u pružanju zdravstvene skrbi svim građanima. Promicanjem zdravlja za sve pozitivno utječe na brojne živote nastojeći u praksi ostvariti svoju viziju. Budući da su medicinske sestre i tehničari okosnica svakog uspješnog zdravstvenog sustava, iznimno je važno proslaviti ovaj dan.

Ažurirano Utorak, 14 Svibanj 2019 11:16 Više...
 

Međunarodni dan sestrinstva

E-mail Ispis PDF

Svake godine medicinske sestre/tehničari cijelog svijeta obilježavaju svoj dan 12. svibnja u sjećanje na rođendan Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva. Povodom tog dana OB " Dr.Ivo Pedišić" u suradnji s podružnicom Hums-a Sisak i Medicinskom školom "Viktorovac" organizirala je javnozdravstvenu akciju. Akcija je provedena na Gradskoj tržnici Sisak.

Više...
 

Seminar Hrvatske proljetne pedijatrijske škole

E-mail Ispis PDF

U Splitu je od 08. do 12. travnja 2019. održan 36. seminar Hrvatske proljetne pedijatrijske škole. Održavanje seminara ostvareno je uz potporu Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu, Hrvatske udruge medicinskih sestara i Kliničkog bolničkog centra Split - Klinika za dječje bolesti.

Više...
 

MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA 12.SVIBNJA

E-mail Ispis PDF

Međunarodni dan sestrinstva Opće bolnice“ Dr Ivo Pedišić“ Sisak obilježava se ove godine na Gradskoj tržnici Sisak 10. svibnja 2019 godine od 09:00 – 11:00 u suradnji Podružnice HUMS-a Sisak i Srednje škole Viktorovac. Medicinske sestre, mentori i učenici srednje škole Viktorovac građanima će mjeriti tlak, šećer.

„Biti medicinska sestra /medicinski tehničar znači suzdržati Suze i stalno crtati osmijeh na licima ljudi"

Ažurirano Utorak, 07 Svibanj 2019 12:26 Više...
 

Donacija Odjelu za produženo liječenje i palijativnu skrb

E-mail Ispis PDF

Dana 01. ožujka 2019. članovi Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko predali su donaciju za uređenje jedne sobe na Odjelu Produženog liječenja i  palijativne skrbi  Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak. Donacije  je preuzela dr. Stjepanović, izrazila je zahvalnost Udruženju obrtnika Petrinja, Glina i Topusko te napomenula da im je svaka pomoć dobrodošla kako bi mogli urediti preostale sobe s ciljem što ugodnijeg boravka bolesnika koji su tamo na liječenju.

Više...
 

SVEČANA PROMOCIJA KNJIGE

E-mail Ispis PDF

„MEDICINSKE SESTRE I TEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU – SVJEDOČANSTVA“

Dana 1.ožujka 2019. U 18 sati u Hrvatskom domu „ Dr.Franjo Tuđman“ u Pakracu održana je svečana promocija knjige. U prvoj knjizi Svjedočanstva su i naše dvije kolegice Katica Bilbija i Slavica Marijašević. Pripreme su za pisanje nastavka knjige. Sve medicinske sestre / tehničari koje žele pisati o Svjedočanstvu u vrijeme domovinskog rata mogu svoj ratni put prosljediti Slavici Marijašević,bacc.med.techn. koja je naš predstavnik u HUMS –a za Domovinski rat.

Ažurirano Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 10:05 Više...
 

HKMS obilježila 15 godina rada

E-mail Ispis PDF

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) obilježila je u nedjelju 25. studenog, 15 godina svoga rada. Svečana proslava održana je u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu pod porkoviteljstvom predjednice Republike, Kolinde Grabar Kitarović. Proslavi su nazočili brojni uzvanici- ministar zdravstva dr. Milan Kujundžić, čelnici drugih Komora u zdravstvu, predsjednik i članovi Europskog vijeća regulacijskih tijela u sestrinstvu (Europen Nursing Council) te brojni drugi ugledni gosti. U skolpu objetnice medicinskim sestrama Dragici Šimunec, Mariji Orlić Šumić i Mariji Županović uručene su diplome Komore za značajan doprinos razvoju sestrinstva i dugogodišnji rad u Komori od samoga njenoga osnutka.

Više...
 

Suradnja Pučkog otvorenog učilišta Kutina i OB Sisak

E-mail Ispis PDF

Dana 26. studenog 2018 godine započela je suradnja Pučkog otvorenog učilišta Kutina i OB Sisak u Nastavnom programu za osposobljavanje njegovatelja/ica.

Ažurirano Petak, 30 Studeni 2018 11:53 Više...
 

Održane tečaj 3. Kategorije u sklopu plana trajnog usavršavanja za medicinske sestre - Zadar

E-mail Ispis PDF

Od 23. – 24. studenog 2018 u OB Zadar održan je tečaj 3. Kategorije u sklopu plana trajnog usavršavanja za medicinske sestre/tehničare. Na tečaju pod nazivom Interdisciplinarni pristup u zbrinjavanju dekubitalne rane: timski rad i tehnološke inovacije prisustvovali su Marin Repustić – aktivni sudionik s temom „Upravljanje neželjenim događajima u kriznoj situaciji" te Nevenka Radišić, Gordana Jurić i Danijela Škvorc.

Više...
 

18.SIMPOZIJ DRUŠTVA ZA DIJABETES,ENDOKRINOLOGIJU I BOLESTI METABOLIZMA HUMS-a

E-mail Ispis PDF

U Biogradu na moru od 19-21. listopada održan je 18. simpozij drustva za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma hums-a. Na simpoziju su prisustvovale kolegice iz Hrvatske, Slovenije iz primarne i sekundarne zdravstvene zaštite. Otvorila ga je Vilma Kolaric dipl. med. tech., predsjednica društva za dijabetes hums-a. Po prvi puta ove godine sudjelovale su i pedijatrijske sestre kojih je bilo u dosta velikom broju.

Ažurirano Petak, 16 Studeni 2018 13:21 Više...
 

13. kongres Hrvatskog pedijatrijskog društva HLZ-a

E-mail Ispis PDF

Izvješće s 13. kongresa Hrvatskog pedijatrijskog društva HLZ-a s međunarodnim sudjelovanjem i 12. Kongres pedijatrijskog društva HUMS-a

Od 11. do 14. listopada u Šibeniku je održan 12. kongres Pedijatrijskog društva HUMS-a zajedno s 13. kongresom Hrvatskog pedijatrijskog društva čime se nastavlja duga tradicija zajedničkog sudjelovanja liječnika i medicinskih sestara u kreiranju bolje zdravstvene skrbi o zdravlju djece. Skup je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Ažurirano Ponedjeljak, 29 Listopad 2018 09:16 Više...
 

17. Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske

E-mail Ispis PDF

U Zadru je u organizaciji Opće bolnice Zadar, Hrvatskog društva operacijskih sestara i Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva od 18. do 19. listopada, 2018.godine,  održan 17. Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske.  Na svečanom otvorenju sudionike je pozdravila predsjednica Hrvatskog društva operacijskih sestara Ivanka Budiselić Vidaić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva Slavica Berić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Zadar i predstavnik Zadarske županije.  Tema ovogodišnjeg skupa bila je „ Rizici u operacijskoj sali – zaštita osoblja“ te je tim povodom održan niz  predavanja vezano za zaštitu osoblja operacijske sale od štetnih utjecaja kao što su ionizirajuće zračenje, a posebna pozornost pridana je zaštiti operacijskog osoblja od dima koji nastaje upotrebom elektrokirurških aparata, stoga je na tu temu održano nekoliko radionica na kojima su operacijskim sestrama prezentirane tehnologije koje služe za zaštititu operacijskog osoblja.

Više...
 

8. HRVATSKI KONGRES DJEČJE KIRURGIJE S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

E-mail Ispis PDF

U Vodicama je od 3. do 6. listopada  2018. godine održan 8. hrvatski kongres dječje kirurgije s međunarodnim sudjelovanjem u sklopu kojeg su se održali i 4. međunarodni simpozij dječjih anesteziologa, Internacionalni simpozij dječje urologije te 12. stručni skup Društva dječjih kirurških djelatnost HUMS-a. Na kongresu  je bilo oko 250 sudionika iz 29 zemalja svijeta s četiri kontinenta.

Ažurirano Srijeda, 17 Listopad 2018 14:18 Više...
 

Izvješće sa 7.hrvatskog simpozija o nadomještanju bubrežne funkcije s međunarodnim sudjelovanjem

E-mail Ispis PDF

DiaTransplant 2018

U razdoblju od 11.-14. listopada ove godine održan je 7. simpozij o nadomještanju bubrežne funkcije s međunarodnim sudjelovanjem u Opatiji na kojem je aktivno sudjelovala i naša Ustanova sa jednim radom. Tijekom Simpozija , kroz cjeline organizirane na teme hemodijalize, peritonejske dijalize i transplantacije bubrega imali smo priliku čuti novosti i preporuke za dobru medicinsku praksu te priliku da u raspravi iznesemo vlastite stavove i iskustva. Simpozij je bio popraćen brojnim kvalitetnim, edukativnim i dinamičnim predavanjima. Iz naše Ustanove sudjelovali su od liječnika dr.Vidović, dr.Mikulić i dr.Prodanović te medicinske sestre Jadranka Osmanagić, med.sestra, Vesna Lokas,med.sestra, Davorka Marinić,med.sestra, Višnja Kefurt,med.sestra,Sanja Rožanković,bacc.med.tech. i Tanja Trtanj, bacc.med.tech.

Više...
 

Pogledajte i položite online tečaj DIJAGNOZA I LIJEČENJE KARDIOVASKULARNOG BOLESNIKA SA ŠEĆERNOM BOLESTI

E-mail Ispis PDF

Pročitajte više

 

4. Međunarodni urološki simpozij

E-mail Ispis PDF

U Vodicama u hotelu Olympia od 27. do 30. rujna 2018. održan je 4. međunarodni urološki simpozij pod nazivom „Urology Today 2018“. U sklopu simpozija obrađene su teme iz područja urolitijaze, onkološke urologije, uroinfekcije, urodinamike, transplantacijske medicine, uroginekologije i andrologije, a posebna pažnja je posvećena novim operacijskim tehikama i farmakološkim pristupima lječenja u području urologije.

Više...
 

IX. međunarodni kongres Udruge medicinskih sestara i tehničara Hrvatske za neurologiju ″NEUROLOGIJA I JAVNO ZDRAVSTVO″

E-mail Ispis PDF

IX. međunarodni kongres Udruge medicinskih sestara i tehničara Hrvatske za neurologiju ″NEUROLOGIJA I JAVNO ZDRAVSTVO″

Udruga medicinskih sestara i tehničara Hrvatske za neurologiju organizirala je IX. međunarodni kongres održan od 26.-29. rujna 2018. u Šibeniku. Ove godine Kongres je imao za cilj potaknuti prezentaciju znanja i iskustva medicinskih sestara iz kliničkog područja djelovanja,ali i iz primarne zdravstvene zaštite. Plan mentalnog zdravlja od 2013.-2020. Svjetske zdravstvene organizacije ukljućuje djelovanje zdravstvenih profesionalaca na širu zajednicu sa ciljem prevencije i sprečavanja neuroloških bolesti od kojih boluje stotine milijuna ljudi širom svijeta.

Više...
 

6. međunarodni kongres Udruženja anestetičara med.sestara/tehničara

E-mail Ispis PDF

U Mostaru je 21.09. do 23.09. 2018. održan 6. međunarodni kongres Udruženja anestetičara med.sestara/tehničara, intenzivne terapije, reanimacije, urgentne medicine i transfuzije u BiH – PULS sa međunarodnim sudjelovanjem. Predavanja su bila iz djelokruga anestezije i reanimacije, transfuzije, urgentne medicine i terapije boli. Zajedno sa predsjednikom Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije (HDMSARIST) Adrianom Friganovićem i Jacintom Idžaković iz KBC Rijeka, sudjelovala sam kao predstavnik HDMSARIST-a i OB Sisak.

Više...
 

Obilježen Svjetski dan fizikalne terapije

E-mail Ispis PDF

Svjetski dan fizikalne terapije svake se godine obilježava 8.rujna i nosi određenu poruku o ulozi fizikalne terapije i fizioterapeutske profesije. Ove je godine Svjetska organizacija za fizikalnu terapiju naglasak stavila na fizioterapiju i mentalno zdravlje, odnosno na ulogu fizioterapeuta u poboljšanju mentalnog zdravlja pacijenata. Dugotrajni poremećaji mišićno-koštanog sustava i mentalne bolesti glavni su uzroci bolovanja u cijelom svijetu.

Ažurirano Ponedjeljak, 17 Rujan 2018 08:42 Više...
 

Svjetski dan fizioterapeuta i fizikalne terapije

E-mail Ispis PDF

Poštovani,

Pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju Svjetskog dana fizioterapeuta i fizikalne terapije, 8.rujna 2018. godine s početkom u 10 sati, u Jodnom lječilištu, Nikole Tesle 13.

Program:

10:00 - edukativni program: savjetovanja, razgovori i  terapijske vježbe za prevenciju bolnih stanja sustava za kretanje
11:00 - "Medical flossing" prezentacija fizioterapijske tehnike mobilizacije mekih tkiva
11:45 - "Osteoporoza" - program prevencije i rehabilitacije osteoporoze
12:30 - "Kinesio taping" - aplikacija proprioceptivnih ljepljivih traka
13:30 - "Dry needling terapija" - metoda liječenja bolnih stanja lokomotornog sustava

Radujemo se vašem dolasku!

Fizioterapeuti Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju OB "Dr. Ivo Pedišić" Sisak

 

Donacija Dječjem odjelu bolnice u Sisku

E-mail Ispis PDF

Humanitarnom utrkom u organizaciji OŠ Sunja prikupljena su sredstva za kupovinu šlapica, stolića i stolica za potrebe Dječjeg odjela bolnice u Sisku. Prikupljeno jeo 1960 kn, a ostatak do svote na računu je dodala škola.

Više...
 

Informiranje zajednice – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama

E-mail Ispis PDF

Dana 15.lipnja 2018. godine Opća bolnica Sisak i Građanska inicijativa „Moj grad Sisak" pokraj stare zgrade interne sudjelovali su zajedno u projektu: Informiranje zajednice – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama povodom Svjetskog dana svjesnosti o važnosti prevencije nasilja nad osobama starije životne dobi.

Ažurirano Petak, 15 Lipanj 2018 13:12 Više...
 

PODRUŽNICA HUMS-a SISAK POSJETILA UDRUGU OSOBA S INVALIDITETOM GRADA SISKA

E-mail Ispis PDF

U okviru ovogodišnje teme Međunarodnog dana sestrinstva MEDICINSKA SESTRA - GLAS KOJI VODI; Zdravlje je temeljno ljudsko pravo, članovi Podružnice hums-a Sisak stupili su u kontakt s Udrugom osoba s invaliditetom grada Siska. Kroz akciju u kojoj je članovima udruge mjeren krvni tlak i šećer u krvi, podijeljeni su edukativni letci, predstavljena je Hrvatska udruga medicinskih sestara, objašnjena tema ovogodišnjeg Dana sestrinstva, stavljajuć‡i pritom naglasak na dostupnost zdravstvene njege svima.

Ažurirano Srijeda, 13 Lipanj 2018 14:51 Više...
 

SIMPOZIJ DJEČJE KIRURGIJE HDDK i DDKD HUMS-a

E-mail Ispis PDF

50 GODINA DJEČJE KIRURGIJE U SISKU

U Sisku je od 18. do 19. svibnja 2018. godine,  održan Simpozij Hrvatskog društva dječjih kirurga i Društva dječjih kirurških djelatnosti HUMS-a na kojem su sudjelovali liječnici i medicinske sestre iz gotovo cijele Hrvatske. Povod organiziranja i održavanja simpozija bila je 50. obljetnica Odjela dječje kirurgije u Sisku.

Ažurirano Srijeda, 13 Lipanj 2018 09:31 Više...
 

Humanitarna inicijativa Sekcije krojačica Udruženja obrtnika Sisak

E-mail Ispis PDF

Na apel iz opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ da bolnici konstantno nedostaje posteljine za krevete, Sekcija krojačica Udruženja obrtnika Sisak došlo je na ideju da organiziraju humanitarnu inicijativu za prikupljanje sredstava za šivanje posteljine. Kako bi akcija bila uspješnija, Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije je organiziralo skupljanje sredstava na Županijskoj razini, tako da su u akciji sudjelovala sva Udruženja Županijske obrtničke komore: Udruženje obrtnika Kutina, Udruženje obrtnika Novska, Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko i Udruženje obrtnika Sisak, te Općine Lekenik i Sunja.

Više...
 

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA

E-mail Ispis PDF

Međunarodni dan sestrinstva ove godine obilježen je u suradnji opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak, Podružnice Hums-a Sisak, te srednje medicinske škole Viktorovac kroz višednevni program koji je započeo 10. svibnja misnim slavljem u bolničkoj kapelici. U petak, 11. svibnja na sisačkoj Gradskoj tržnici i tržnici Caprag medicinske sestre su s učenicima i mentorima srednje škole Viktorovac građanima mjerili tlak i šećer.

Ažurirano Ponedjeljak, 28 Svibanj 2018 11:21 Više...
 

Prevencija nasilja nad osobama starije životne dobi razgovaralo se s učenicima Srednje škole Viktorovac u Općoj bolnici Sisak

E-mail Ispis PDF

U sastavu aktivnosti projekta "Informirana zajednica" primarna prevencija nasilja nad starijim osobama kojeg provodi Građanska inicijativa "Moj grad Sisak" s partnerima u Općoj bolnici Sisak za učenike pete godine obrazovanja za medicinske sestre i tehničare održana je edukativno-informativna razgovaraonica o prevenciji nasilja nad starijim osobama i prepoznavanju ovog problema u obitelji i društvu koju je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Ažurirano Petak, 18 Svibanj 2018 08:27 Više...
 

Sveta misa povodom Međunarodnog dana sestrinstva

E-mail Ispis PDF

Dana 10. svibnja 2018 održana je Sveta misa povodom Međunarodnog dana sestrinstva u bolničkoj kapelici Svetog Vinka.

Više...
 

HUMANITARNA AKCIJA // Moja škola – zajednica sa srcem

E-mail Ispis PDF

Osnovna škola Sunja ove školske godine u sklopu projekta "Moja škola - zajednica sa srcem", sufinanciranim od strane Europske unije kroz Europski socijalni fond i uz potporu nositelja projekta - Udruge IKS, organizira volontersku akciju za djecu na 5 dječjih odjela u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić". Akcija će se odviti u dvije faze.

Više...
 

MEĐUNARODNI DAN PRIMALJA 05.05. 2018. „PRIMALJE UTIRU PUT KVALITETNOJ SKRBI“

E-mail Ispis PDF

Dana 07.svibnja 2018. godine  obilježili  smo Međunarodni dan primalja pod geslom „PRIMALJE UTIRU PUT KVALITETNOJ SKRBI“. Već tradicionalno diljem hrvatske primalje obilježavaju svoj dan raznim aktivnostima. Osim okupljanja i druženja na sam Dan primalja sudjelujemo u raznim događanjima u svrhu edukacije, informiranja i druženja. Primalje na taj način stjeću nova iskustva, nova znanja i osnažuju svoje djelovanje.

Više...
 

35. seminar Hrvatske proljetne pedijatrijske škole

E-mail Ispis PDF

U Splitu je od 16. do 20. travnja 2018. održan 35. seminar Hrvatske proljetne pedijatrijske škole. Održavanje seminara ostvareno je uz potporu Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu, Hrvatske udruge medicinskih sestara i Kliničkog bolničkog centra Split - Klinika za dječje bolesti.

Više...
 

7. Kongres fizikalne i rehabilitacijske medicine

E-mail Ispis PDF

U kongresnom centru Amadria u Šibeniku od 19. - 22.04.2018. održan je 7. Kongres fizikalne i rehabilitacijske medicine na kojem se sudjelovali i fizijatri Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju naše bolnice na čelu sa voditeljicom Odjela Tatjanom Vrga dr.med.

Ažurirano Utorak, 24 Travanj 2018 07:53 Više...
 

11. Međunarodni Kongres u Šibeniku

E-mail Ispis PDF

Hrvastko društvo medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije (HDMSARIST) organiziralo je 11. Međunarodni Kongres u Šibeniku, Hotel Solaris od 19. - 22.04.2018. Na Kongresu su prisustvovali i djelatnici Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu OB dr. Ivo Pedišić, Sisak, Natalija Tumpak, Emira Softić, Divna Kralj, Želimir Đurić, Adrijana Lovrić Dragičević i Dragana Aleksić.

Ažurirano Utorak, 24 Travanj 2018 07:48 Više...
 

Sveučilišnom kampusu održan je ERC - ILS tečaj

E-mail Ispis PDF

Dana 7.04.2018. u Rijeci , na Sveučilišnom kampusu održan je ERC - ILS tečaj koji organizira Hrvatsko društvo za Reanimatologiju Hrvatskog liječničkog zbora. Tečaj je napravljen prema načelima Europskog vijeća za reanimatologiju što znači da polaznici tijekom tečaja aktivno sudjeluju na radionicama i stanicama vještina pod nadzorom instruktora koji kontinuirano prate napredak samih polaznika.

Ažurirano Utorak, 17 Travanj 2018 08:38 Više...
 

Suvremeni multidisciplinarni pristup djeci s opeklinama

E-mail Ispis PDF

U organizaciji Klinike za dječje bolesti Zagreb, 16.03.2018.  godine, održan je edukacijski tečaj III kategorije za medicinske sestre i tehničare na temu suvremeni multidisciplinarni pristup djeci s opeklinama na bolničkom odjelu Klinike za dječje bolesti Zagreb. Opsežne opekline u dječjoj dobi spadaju u teške ozljede nerijetko s trajnim funkcionalnim, estetskim i psihosocijalnim posljedicama.

Ažurirano Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018 12:27 Više...
 

SVJETSKI TJEDAN GLAUKOMA 2018. GODINE

E-mail Ispis PDF

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna glaukoma 11.-17. ožujka 2018. godine, u nacionalnu kampanju ranog otkrivanja glaukoma bio je aktivno uključen i Odjel za oftalmologiju i optometriju OB "Dr. Ivo Pedišić" Sisak. Nacionalna kampanja provodi se unatrag 10 godina u 24  zdravstvena centra u Hrvatskoj, u organizaciji  Referentnog centra za glaukom Ministarstva zdravlja RH (pri Klinici za očne bolesti KBC Sestre milosrdnice Zagreb), te uz potporu Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva.

Više...
 

Coloplast academia -edukacijski program

E-mail Ispis PDF

U suradnji sa tvrtkom Coloplast, koja je već dugi niz godina naš partner u zbrinjavanju stoma, u OB Sisak, na inicijativu Službe za kirurgiju organizirana je Coloplast Academia – edukacijski program za zdravstvene djelatnike koji se bave njegom pacijenata sa stomom. Tečaj je pohodilo oko 30 medicinskih sestara/tehničara bolnice koji su usko povezani sa tematikom. Program se održavao tijekom veljače i ožujka 2018. godine u dva modula.

Ažurirano Srijeda, 14 Ožujak 2018 15:18 Više...
 

HUMANITARNA AKCIJA "DARUJMO SRCEM"

E-mail Ispis PDF

Humanitarna akcijom "Darujmo srcem" članice predsjedništva Ženske inicijative HNS Novska, gđa. Jelena Tahiri i gđa. Ivana Rukavina, s ostalim članicama i građanima Novske u periodu od 15. siječnja 2018 do 10.veljače 2018. prikupili su za Opću bolnicu dr. Ivo Pedišić, Sisak – Odjel pedijatrije, Odjel ginekologije, Odjel dječije kirurgije: posteljinu, pamučno rublje, odjeću, ručnike, igračke, slikovnice, društvene igre te higijenske potrebštine kako bi što više olakšali i uljepšali dane boravka najmlađim pacijentima.

Više...
 

IZVJEŠĆE O PROVEDENOJ AKCIJI POVODOM SVJETSKOG DANA BOLESNIKA

E-mail Ispis PDF

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Više...
 

SVJETSKI DAN BOLESNIKA

E-mail Ispis PDF

Hrvatski nacionalni savez sestrinstva u suradnji sa Zdravstvenim veleučilištem u Zagrebu i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo ''dr.Andrija Štampar'' organizira proslavu Svjetskog dana bolesnika. 09. veljače 2018. godine u prostorima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, od 08 - 12 sati organizirano je dobrovoljno darivanje krvi.

Više...
 

Poziv na prodajnu izložbu slika

E-mail Ispis PDF

 

ZAKLADA ANA RUKAVINA I OPĆA BOLNICA "DR.IVO PEDIŠIĆ"

E-mail Ispis PDF

Dana 23.01.2018. održana je humanitarna akcija u organizaciji Zaklade Ana Rukavina kako bi se pomoglo malenom Ivanu Marušiću i ostalima koji čekaju svog podudarnog donora matičnih stanica. Akcija je održana u Mošćenici i Sisku, gdje se odazvalo ukupno 430 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica. Djelatnice naše bolnice i Doma zdravlja su se kao i uvijek dosad odazvale na poziv Zaklade i pomogle u prikupljanju uzoraka.

Više...
 

Darivanje djece

E-mail Ispis PDF

Humanitarnom akcijom studenti medicine su prikupili darove za djecu koja Božić i novogodišnje blagdane moraju provesti u bolničkim krevetićima.

Ažurirano Četvrtak, 04 Siječanj 2018 10:17 Više...
 

Društvo Naša djeca Petrinja darivali djecu

E-mail Ispis PDF

Članovi i prijatelji „Društvo Naša djeca Petrinja“ su darivali djecu u bolnici na odjelu pedijatrije slikovnicama i igračkama. Hvala na humanom djelu.

Ažurirano Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018 10:23 Više...
 

Donacija skupine Patkice i Udruge Zibel

E-mail Ispis PDF

Djeca iz skupine Patkice i njihovi roditelji tijekom mjeseca prosinca prikupili su puno novih benkica za sisačko rodilište za bebe koje stižu na svijet.

Ažurirano Četvrtak, 21 Prosinac 2017 12:44 Više...
 

Humanitarna akcija za prikupljanje sredstava za kupnju uređaja za magnetsku rezonancu

E-mail Ispis PDF

Opća bolnica "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku početkom godine pokrenula je veliku humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za kupnju uređaja za magnetsku rezonancu vrijednog 6 milijuna kuna. Prvi korak bila je akcija prikupljanja slika za prodajnu izložbu, kojoj su se odazvali brojni hrvatski akademski umjetnici. Njihovi su radovi ponuđeni na prodajnoj izložbi u Sisku u ožujku ove godine. Potaknuti njihovim primjerom, akciji su se pridružili brojni gradovi i općine Sisačko-moslavačke županije, poput Gline, Petrinje, Popovače, Kutine i Novske (po 200 tisuća kuna) te gospodarski subjekti, od kojih se posebno izdvaja donacija Hrvatske elektroprivrede u iznosu od milijun kuna.

Ažurirano Ponedjeljak, 18 Prosinac 2017 13:18 Više...
 

ZAJEDNICA ŽENA HDZ-a KATARINA ZRINSKI GRADA SISKA POSJETILA ODJEL ZA PEDIJATRIJU I DJEČJU KIRURGIJU

E-mail Ispis PDF

Članice predsjedništva Zajednice žena Hdz-a "Katarina Zrinski" grada Siska, gđica. Barbara Brodarac i gđa. Gordana Jurić, zajedno sa predsjednicama sisačke gradske organizacije Zajednice, gđom. Vesnom Štengl i županijske organizacije Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Sisačko-moslavačke županije, gđom. Ivankom Roksandić, 06.prosinca na blagdan Svetog Nikole posjetile su Odjel za pedijatriju i dječju kirurgiju naše bolnice te prigodnim poklonima uljepšale taj bitan dan u životima naših najmlađih pacijenata.

Više...
 

POSJET ŽUPANA IVE ŽINIĆA ODJELU ZA PEDIJATRIJU

E-mail Ispis PDF

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 06.prosinca 2017.godine, sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, posjetio Odjel za pedijatriju OB" Dr.Ivo Pedišić" u Sisku i male pacijente razveselio prigodnim poklonima za blagdan Svetog Nikole.

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017 14:50 Više...
 

IZVJEŠĆE SA TEČAJA TRAJNE EDUKACIJE ZA MEDICINSKE SESTRE „KLINIČKA ENDOKRINOLOGIJA“

E-mail Ispis PDF

Tečaj trajne edukacije za medicinske sestre pod nazivom „KLINIČKA ENDOKRINOLOGIJA“ održan je 24.11.2017  u Zagrebu u  Zavodu  za kliničku endokrinologiju, u organizaciji KBC ZAGREB. Tečaju su prisustvovale medicinske sestre Ivana Ćurić Gaić  bacc.med.techn  i Snježana Stapar, bacc.med.techn., koje su dio endokrinološko- dijabetološkog  tima naše bolnice.

Više...
 

Zdravstvena skrb za bolesnike s tumorima glave vrata s naglaskom na traheostomu

E-mail Ispis PDF

U Martinu na Muri održan je 10 i 11. studenog tečaj 3. kategorije za medicinske sestre koji je organizirala Klinika za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC Zagreb. Povod ponovnoj organizaciji ovakvog tečaja bilo je što čak i unutar naše zdravstvene zajednice još uvijek ima odmaka i otpora kada je u pitanju bolesnik s trahealnom kanilom.

Ažurirano Petak, 01 Prosinac 2017 08:19 Više...
 

ZMAJ ANĐELKO POMAŽE DJECI

E-mail Ispis PDF

Goran Čučković – autor slikovnica "Zmaj Anđelko i dugački rep", "Kornjačica Rita", "Zvjezdanovih deset dana", "Neustrašiva mama" na pet dječijih odjela poslao je predivne slikovnice i razveselio naše najmlađe korisnike.

Ažurirano Utorak, 28 Studeni 2017 15:45 Više...
 

OBITELJSKO HUMANIRATNA UDRUGA "ZIBEL" POSJETILA JE ODJEL PEDIJATRIJE

E-mail Ispis PDF

Obiteljsko humanitarna Udruga "Zibel" posjetila je OB "Dr.Ivo Pedišić" Sisak, te su PONOVNO pokazali svoju humanost na djelu uređenjem i opremanjem apartmana na odjelu pedijatrije kako bi majkama koje su na smještaju i bolesnoj djeci omogućili što ljepši boravak u bolnici.

Andrea Stanić, bacc.med.techn

Ažurirano Petak, 24 Studeni 2017 13:49 Više...
 

Izvještaj sa predavanja - "Komunikacija u timu- sigurnost pacijenta"

E-mail Ispis PDF

23. studenog 2017 godine naša ustanova održala je predavanje u Ina rafineriji za sve djelatnike bolnice, radi jednog jedinog cilja, a to je komunikacija. Budući da komunikacija zauzima značajno mjesto u našem svakodnevnom radu važno je da ona bude uspješna.

Predavanjima smo prolazili kroz tri teme:
Sigurnost pacijenta – Marin Repustić, mag. univ. admin. sanit.
Komunikacija u timu – Dragica Treursić – Uljanić, psiholog
Prava i obaveze radnika i poslodavca, Zaštita dostojanstva radnika -  Karmela Bolun Vukić, dipl.iur.

Ažurirano Petak, 24 Studeni 2017 11:00 Više...
 

IZVJEŠTAJ SA TEČAJA III KATEGORIJE - Što medicinska sestra treba znati o hepatitisu?

E-mail Ispis PDF

Dana 10.11.2017 g. prisustvovala sam tečaju III kategorije, što medicinska sestra treba znati o hepatitisu u organizaciji Infektološkog društva(HUMS) koji se održavao na Klinici za infektvne bolesti, Dr. Fran Mihaljević. Tečaj je bio organiziran kao niz predavanja liječnika i sestara sa temom o hepatitisu. Virusni hepatitisi zarazne su bolesti koje predstavljaju veliki javno zdravstveni problem, a kronični hepatitis B i C odgovorni su za 96% smrtnosti vezane uz virusni hepatitis zbog tihog razvoja ciroze i hepatocelularnog karcinoma.

Više...
 

EDUKACIJA NA TEMU "PREVENCIJA BOLNIČKIH INFEKCIJA I ASEPTIČNI UVJETI RADA"

E-mail Ispis PDF

Dana 03.11.2017. godine u 14h u sali za poslovne sastanke, Službe za ginekologiju i  opstetriciju, održano je predavanje na temu "Prevencija bolničkih infekcija i aseptični uvjeti rada". Predavanje je održano u svrhu edukacije novozaposlenih medicinskih sestara/tehničara na svim odjelima u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" Sisak.

Više...
 

MEĐUNARODNA RAZMJENA STUDENATA U OPĆOJ BOLNICI „DR.IVO PEDIŠIĆ“ SISAK

E-mail Ispis PDF

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ , mr.sc. Tomislav Dujmenović, dr.med.  u ime bolničke ustanove potpisao je dana, 06. Studenog, 2017.godine Ugovor s grupacijom „Atlantis Project“  sa sjedištem u Washington DC., USA. Spomenuta grupacija posreduje u  međunarodnoj  razmjeni  studenata medicine, javnog zdravstva, sestrinstva, kemije, biologije i fizioterapije s područja, Sjedinjenih američkih država, Velike Britanije, Kanade i Australije.

Ažurirano Petak, 10 Studeni 2017 10:14 Više...
 

IZVJEŠTAJ SA 16. STRUČNOG SKUPA HRVATSKOG DRUŠTVA OPERACIJSKIH SESTARA

E-mail Ispis PDF

U organizaciji Hrvatskog društva operacijskih sestara, Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva i Opće bolnice Varaždin u vremenu od 26.-28. listopada, 2017. godine, u Varaždinu je  održan  16. Stručni skup Hrvatskog društva operacijskih sestara, koji je ove godine okupio 160 sestara iz bolničkih ustanova u Republici Hrvatskoj. Tema ovogodišnjeg skupa bila je „ Nove tehnologije u operacijskim salama“, te je na tu temu održan niz kvalitetnih predavanja kroz koje su operacijske sestre govorile o novim tehnologijama, suvremenim kirurškim procedurama i sigurnosti bolesnika u operacijskim salama.

Više...
 

IZVJEŠTAJ SA SIMPOZIJA HRVATSKE UDRUGE ZA RANE

E-mail Ispis PDF

U vremenu od 20. – 21.listopada, 2017. godine u Vodicama, Hotel Olympia Sky,  održan je X.simpozij Hrvatske udruge za rane. Tema simpozija  bila je - Značaj prevencije u razvoju kronične rane. Simpozij je okupio brojne  predavače iz Hrvatske, Slovenije i Švedske, a  nazočilo je  oko 100 sudionika, liječnika, medicinskih sestara i farmaceuta, te ostalih dionika sustava zdravstva koji su na bilo koji način involvirani u prevenciju i liječenje kroničnih rana.

Više...
 

2. KONGRES DRUŠTVA UROLOŠKIH MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA s međunarodnim sudjelovanjem

E-mail Ispis PDF

12.-15.10.2017. godine u hotelu Parentium u Poreču održan je 2. Kongres Društva uroloških medicinskih sestara i tehničara s međunarodnim sudjelovanjem, paralelno sa 6. Hrvatskim urološkim kongresom u organizaciji Hrvatkog urološkog društva. Kongres je okupio urološke sestre i tehničare iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Više...
 

Izvještaj sa godišnjeg savjetovanja „DJECA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U BOLNICI“

E-mail Ispis PDF

Dana 05. 10. 2017.  prisustvovale smo godišnjem tematskom savjetovanju koje se održalo na Klinici za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva. Savjetovanje je organizirao Središnji koordinacijski odbor Akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“. Savjetovanje je bilo organizirano kao niz predavanja. Teme predavanja bile su:

Ažurirano Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 13:33 Više...
 

II. SIPOZIJ DMSTDR-HUMS-a DA SE NE ZABORAVE DEVEDESETE-KARLOVAC 2017.

E-mail Ispis PDF

Dana 4. listopada 2017. Godine u dvorani gradskog kazališta „Zorin dom“ u Karlovcu, Društvo medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata HUMS-a i OB Karlovac organizirali su II. Simpozij „Da se ne zaborave devedesete-Karlovac 2017.“. Na simpoziju su se okupile medicinske sestre i tehničari s područja čitave Hrvatske pa tako i iz Sisačko-moslavačke županije.

Ažurirano Petak, 13 Listopad 2017 08:03 Više...
 

1. MASTERCLASS TEČAJ USAVRŠAVANJA ZA ZDRAVSTVENE DJELATNIKE LEADERSHIP U ZDRAVSTVU

E-mail Ispis PDF

Dana 28.rujna 2017. na Zdravstvenom Veleučilištu u Zagrebu održan je 1. Masterclass tečaj usavršavanja za zdravstvene djelatnike “Leadership u zdravstvu”. Na tečaju je sudjelovalo  119 polaznika, te su predavanja uspješno održana s aktivnim diskusijama i  interakcijom između polaznika i predavača.

Ažurirano Petak, 13 Listopad 2017 08:14 Više...
 

Svjetski četverogodišnji kongres pod nazivom "Klinička izvrsnost u neuroznanosti"

E-mail Ispis PDF

Svjetska federacija medicinskih sestara u neuroznanosti (WFNN), u suradnji s Udrugom medicinskih sestara i tehničara Hrvatske za neurologiju, s ponosom je predstavila 12. Svjetski četverogodišnji kongres pod nazivom "Klinička izvrsnost u neuroznanosti", a koji je održan u Opatiji od 17. do 21. rujna 2017. godine.

Ažurirano Utorak, 26 Rujan 2017 14:32 Više...
 

46. konferencija Europskog udruženja medicinskih sestara dijalize i transplantacije

E-mail Ispis PDF

09. - 12. rujna 2017. godine u Krakowu je održana 46. EDTNA/ERCA. Tema konferencije je bila "True Partnership and Global Approach in Management of Renal Care". Na konferenciji je sudjelovalo 48 medicinskih sestara i tehničara iz cijele Hrvatske.

Ažurirano Četvrtak, 21 Rujan 2017 14:55 Više...
 

HOBOTNICA ČUDESNICA

E-mail Ispis PDF

Na prijedlog gospođe Nataše Gidija i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske zaprimili  smo prijedlog o doniranju heklanih igračaka prerano rođenim bebama u bolničkim zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj. Gospođa Nataša i nekolocina žena su na facebooku osnovale grupu CRO Hobbyce za male i prerano rođene bebe.

Ažurirano Utorak, 26 Rujan 2017 08:13 Više...
 

Movement for healt - Tjelesna aktivnost za život

E-mail Ispis PDF

Svjetski dan fizioterapeuta i fizikalne terapije obilježava se 8.rujna. Fizioteraputi OB "Dr. Ivo Pedišić" svoj su dan obilježili u sklopu manifestacije "Dan otvorenih vrata". Kroz edukativne radionice, promotivne programe, razgovore i savjetovanja svojim smo pacijentima, suradnicima, gostima i svim zainteresiranim građanima ukazali na važnost tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja i podizanju kvalitete života.

Ažurirano Petak, 15 Rujan 2017 08:32 Više...
 

IZVJEŠĆE SA 6.KONGRESA HUMS-A S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM SESTRINSTVO BEZ GRANICA II

E-mail Ispis PDF

Od 15-18.lipnja 2017.g. održan je 6. Kongres Hrvatske udruge med. sestara s međunarodnim sudjelovanjem. Na kongresu je sudjelovalo 28 stručnih društava HUMS-a koji su svojim aktivnim sudjelovanjem organizirali simpozije u okviru Kongresa. Bogatim stručnim radom društava med. sestre i tehničari su imali priliku izabrati stručne teme od osobnog interesa, obogatiti znanje, aktivno sudjelovati, razmjeniti iskustva.

Ažurirano Srijeda, 05 Srpanj 2017 13:40 Više...
 

IZVJEŠĆE SA 8.KONGRESA NEFROLOGIJE, DIJALIZE I TRANSPLANTACIJE S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM / 9. SIMPOZIJA MED. SESTARA I TEHNIČARA NEFROLOGIJE, DIJALIZE I TRANSPLANTACIJE

E-mail Ispis PDF

U razdoblju od 19.-22. svibnja ove godine održan je 8. kongres nefrologije, dijalize i transplantacije s međunarodnim sudjelovanjem te paralelno 9. simpozij medicinskih sestara i tehničara nefrologije, dijalize i transplantacije u Vodicama-Šibenik na kojem je aktivno sudjelovala i naša Ustanova sa tri rada. Kongres i simpozij bili su popraćeni brojnim kvalitetnim, edukativnim i dinamičnim predavanjima.

Ažurirano Četvrtak, 06 Srpanj 2017 12:48 Više...
 

6 KONGRES HRVATSKE UDRUGE MEDICINSKIH SESTARA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM SESTRINSTVO BEZ GRANICA II

E-mail Ispis PDF

U razdoblju od 15. - 18.06.2017. godine održan je 6. Kongres HUMSa s međunarodnim sudjelovanjem u Opatiji. Bogatstvo ovog kongresa ogleda  se u sudjelovanju 28 stručnih društava HUMS-a koji su aktivno sudjelovali u okviru kongresa među kojima i DRUŠTVO UROLOŠKIH MED. SESTARA I TEHNIČARA HUMS-a, 1. SIMPOZIJ: UROLOGIJA BEZ GRANICA.

Ažurirano Srijeda, 28 Lipanj 2017 14:11 Više...
 

100 sjednica Središnjeg koordinacijskog odbora „Za osmijeh djeteta u bolnici“

E-mail Ispis PDF

19.05.2017. održana je 100 sjednica Središnjeg koordinacijskog odbora „ Za osmijeh djeteta u bolnici“ u Klinici za dječije bolesti Zagreb, a kojoj su prisustvovale Amalija Vaško,bacc.med.techn., Snježana Kežman, med.sestra i Snježana Galić-Lukšić,bacc.med.techn.

Više...
 

IZVJEŠĆE O PROVEDENOJ AKCIJI POVODOM MEĐUNARODNOG DANA SESTRINSTVA - krvni tlak

E-mail Ispis PDF

Medicinske sestre Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ i učenici 4.f razreda, smjer medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege obilježili su Međunarodni dan sestrinstva (12.svibanj) akcijom na Tržnici Kontroba u Sisku. Nakon akcije učenici su uz pomoć mentorice Jelene Lučan izradili statističku obradu podataka koja slijedi.

Ažurirano Utorak, 23 Svibanj 2017 14:42 Više...
 

IZVJEŠĆE O PROVEDENOJ AKCIJI POVODOM MEĐUNARODNOG DANA SESTRINSTVA - mjerenje šećera

E-mail Ispis PDF

Medicinske sestre i medicinski tehničari Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ i učenici srednje škole Viktorovac, smjer medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege obilježili su „Dan sestrinstva“ (12. svibnja) akcijom na tržnici u Sisku.

Ažurirano Utorak, 23 Svibanj 2017 14:37 Više...
 

MEĐUNARODNI DANA SESTRINSTVA

E-mail Ispis PDF

Međunarodni dan sestrinstva učenici 4.f1 razreda, smjer medicinska sestra opće njege / medicinski tehničar opće njege obilježili su Međunarodni dan sestrinstva (12.svibanj) prigodnom akcijom na Tržnici Kontroba u Sisku, u trajanju od od 9:00 do 10:30.

Ažurirano Utorak, 23 Svibanj 2017 14:33 Više...
 

34. HRVATSKA PROLJETNA PEDIJATRIJSKA ŠKOLA (2017.) – IZVJEŠĆE

E-mail Ispis PDF

U Splitu od 24. do 28. travnja 2017. održana je 34. Hrvatska proljetna pedijatrijska škola. Održavanje škole omogućeno je potporom Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu, Hrvatske udruge medicinskih sestara, Kliničkog bolničkog centra Split - Klinika za dječje bolesti. Priliku za sudjelovanje iz naše ustanove dobile su Mateja Zlomislić, dr.med., spec. pedijatar, Ivana Borojević Brkanac, bacc.med.techn. i Anela Baltić, bacc.med.techn.

Ažurirano Utorak, 23 Svibanj 2017 13:54 Više...
 

Izvješće sa 10. Međunarodnog kongresa HDMSARIST-a

E-mail Ispis PDF

Od 20.-23. travnja ove godine održan je 10. međunardoni kongres Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivnog liječenja i transfuzije na kojem je aktivno sudjelovala i naša Ustanova sa 2 rada. Cilj kongresa je uz trajno usavršavanje rada medicinskih sestara i tehničara, također bila i razmjena iskustava u radu te izborna skupština Društva.

Ažurirano Utorak, 23 Svibanj 2017 10:03 Više...
 

Akcija darivanja djece na Odjelu za pedijatriju

E-mail Ispis PDF

Zadnjeg dana Zdravstvenih vježbi u bolnici učenici 5.f razreda željeli su sudjelovati u dobrovoljnoj akciji posjete i darivanja djece na Odjelu za pedijatriju što smo i omogučili. Tom prilikom svaki učenik darivao je bolesnom djetetu igračku - uspomenu iz svog djetinjstva. Komunicirali su s djecom, roditeljima i osobljem odjela.

Ažurirano Utorak, 23 Svibanj 2017 07:39 Više...
 

Javna tribina Osobe s invaliditetom – aktivni članovi zajednice

E-mail Ispis PDF

Povodom 14. rođendana Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, ova je udruga u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Sisak dana 10. svibnja 2017. organizirala javnu tribinu pod nazivom Osobe s invaliditetom – aktivni članovi zajednice. Tribinu je moderirala dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Ažurirano Petak, 12 Svibanj 2017 07:43 Više...
 

MEĐUNARODNI DAN PRIMALJA

E-mail Ispis PDF

„PRIMALJE,MAJKE I OBITELJI: partneri za cijeli život“

Dana 05.svibnja obilježili  smo Međunarodni dan primalja pod geslom „PRIMALJE, MAJKE I OBITELJI: partneri za cijeli život“. Već  tradicionalno diljem hrvatske primalje obilježavaju svoj dan raznim aktivnostima. Osim okupljanja i druženja na sam Dan primalja sudjelujemo u raznim događanjima u svrhu edukacije, informiranja i druženja. Primalje na taj način stjeću nova iskustva, nova znanja i osnažuju svoje djelovanje.

Ažurirano Petak, 12 Svibanj 2017 07:48 Više...
 

Dan otvorenih vrata primalja u Službi za ginekologiju i porodništvo

E-mail Ispis PDF

05.05.2017. godine povodom međunarodnog dana primalja u Službi za ginekologiju i porodništvo imamo dan otvorenih vrata. Dobro došle su sve trudnice i žene koje planiraju trudnoću.
Primalje o.b. Sisak

Ažurirano Petak, 21 Travanj 2017 07:25
 

Svjetski tjedan glaukoma 2017.

E-mail Ispis PDF

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna glaukoma 12.-18. ožujka 2017. godine, Odjel za oftalmologiju i optometriju OB Sisak bio je aktivno uključen treću godinu za redom, u nacionalnu kampanju ranog otkrivanja glaukoma. Nacionalna kampanja provodi se unatrag više godina u brojnim zdravstevnim centrima RH, a u organizaciji  Referentnog centra za glaukom Ministarstva zdravlja RH (KBC Sestre milosrdnice Zagreb), te uz potporu Hrvatskog oftalmološkog društva.

Ažurirano Petak, 17 Ožujak 2017 14:34 Više...
 

SLIKOVNICE PRIKUPLJENE U AKCIJI „ČITAM, DAM, SRETAN SAM!“ PREDANE DJECI U SISAČKOJ BOLNICI

E-mail Ispis PDF

Nakon mjesec dana akcije „Čitam, dam, sretan sam!“ u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak u kojoj su Siščani prikupili više od 500 slikovnica i dječjih knjiga, prvi paketi stigli su do djece. U četvrtak, 9. ožujka, ravnateljica sisačke knjižnice Dubravka Šurlan, voditeljica Dječjeg odjela knjižnice Nataša Bujas i glavna sestra bolnice Danijela Škvorc obišle su pet odjela sisačke bolnice na kojima su uručeni paketi s knjigama.

Ažurirano Srijeda, 15 Ožujak 2017 12:45 Više...
 

Obilježavanje Svjetskog dana bubrega 2017. Godine, Sisak

E-mail Ispis PDF

10. ožujka 2017. godine u Hotelu Panonija, Sisak održan je II Simpozij povodom obolježavanja Svjetskog dana bubrega pod nazivom „Menadžment zdravstvene skrbi kod osoba s kroničnom bubrežnom bolesti“. Simpoziju je nazočilo 120 sudionika, liječnika i medicinskih sestara, s različitih razina zdravstvene skrbi. Ponosni smo što je Simpozij posjećen i od strane kolega i kolegica izvan naše županije, te smo u vremenu za raspravu imali priliku razmjeniti iskustva s ciljem postizanja izvrsnosti u pružanju zdravstvene skrbi kroničnim bubrežnim bolesnicima.

Ažurirano Srijeda, 15 Ožujak 2017 10:35 Više...
 

Suradnja O.B. „Dr. Ivo Pedišić“ i Sisačke šarene inkluzije

E-mail Ispis PDF

U sklopu programa Sisačka šarena inkluzija pod pokroviteljstvom Grada Siska i UNICEF-a, dana 16.02.2017. u prostorima Područne škole Hrastelnica, te Društvenog doma u Capraškim poljanama održano je predavanje o „Važnosti cijepljenja kod djece“.

Ažurirano Petak, 24 Veljača 2017 11:09 Više...
 

II Simpozij povodom obilježavanja Svjetskog dana bubrega

E-mail Ispis PDF

Cilj obilježavanja Svjetskog dana bubrega je podizanje svijesti o životno važnoj ulozi bubrega u očuvanju zdravlja. Cilj nam je također utjecati na smanjenje učestalosti bubrežne bolesti i njen štetan utjecaj na cijeli organizam. Podružnica HUMS-a Sisak, 10. ožujka 2017. godine u suradnji sa HLZ-om i Općom bolnicom „dr. I. Pedišić“, Sisak organizira Simpozij povodom Svjetskog dana bubrega u hotelu Panonija pod nazivom "Menadžment zdravstvene skrbi kod osoba s kroničnom bubrežnom bolesti.“ Pogledajte plakat

Prva obavjest

Preliminarni program

Prijavnica

Ažurirano Srijeda, 22 Veljača 2017 10:47
 

Svjetski dan bolesnika

E-mail Ispis PDF

Opća bolnica „Dr Ivo Pedišić“- SVJETSKI DAN BOLESNIKA
(09.veljače 2017)

Medicinske sestre Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ i učenici 4.f razreda, smjer medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege obilježili su Svjetski dan bolesnika akcijom mjerenja krvnog tlaka i indeksa tjelesne mase u prostorijama Opće bolnice. Akcija je održana u sklopu projekta „Prevencija kroničnih bolesti“.

Ažurirano Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 10:41 Više...
 

Edukacijski seminar za zdravstvene djelatnike dječjih odjela i dječjih pododjela

E-mail Ispis PDF

U organizaciji Opće bolnice dr. Ivo Pedišić i udruge Društvo Naša djeca – Sisak, od 18.1.2017. do 19.1.2017. održan je edukacijski seminar za zdravstvene djelatnike dječjih odjela i dječjih pododjela  pod nazivom Za osmijeh djeteta u bolnici. Na seminaru je sudjelovao veliki broj djelatnika bolnice (medicinskih sestara i tehničara, liječnika, socijalnih radnika, psihologa), djelatnika primarne zdravstvene zaštite te volontera.

Ažurirano Petak, 27 Siječanj 2017 14:59 Više...
 

Izvještaj sa 1. Kongresa Društva za transplantaciju HUMS-a - „Sestrinstvo u procesu transplantacije solidnih organa“

E-mail Ispis PDF

1. Kongres Društva za transplantaciju solidnih organa Hrvatske udruge medicinskih sestara - „Sestrinstvo u procesu transplantacije solidnih organa“ održan je 02.-03.12.2016.g. u Hotelu "International" u Zagrebu. Iz OB Sisak na Kongresu su sudjelovale Irena Vranić med.sestra instrumentarka i Vedrana Malović med.sestra anesteziološki tehničar.

Ažurirano Ponedjeljak, 02 Siječanj 2017 10:10 Više...
 

Izvještaj sa radionice „Nova klasifikacija urina“

E-mail Ispis PDF

Hrvatska udruga citotehnologa, HUCIT, organizirala je dana 05. studenog 2016. godine radionicu „Nova klasifikacija urina“. Radionica je održana u prostoru Zdravstvenog veleučilišta, Mlinarska cesta 38, u Zagrebu u trajanju od 10.00 do 15.00 sati. Radionica je namijenjena prvenstveno citotehnolozima, tehničarima i prvostupnicima zaposlenima u citološkim laboratorijima, ali i djelatnicima iz ostalih područja medicinsko-laboratorijske dijagnostike. Program radionice odvijao se u dva dijela.

Ažurirano Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016 13:37 Više...
 

Posjet Sv. Nikole iz župe Galdovo dječijem odjelu

E-mail Ispis PDF

Dana 06.12.2016. godine u posjet dječijem odjelu došao je Sv. Nikola iz župe Galdovo sa svojim anđelima i neizostavnim krampusom. Bolesnu dječicu su razveselili sa svojim slatkim poklončićima. A kuglice i slatkiši kao i crtaći pribor dobiven od grada Siska je oplemenio naš prostor u kojem pružamo njegu i zdravstvenu skrb mališanima iz cijele županije.

Ažurirano Srijeda, 07 Prosinac 2016 11:18 Više...
 

Održan tečaj trajne edukacije za sestre

E-mail Ispis PDF

Dana 04.11.2016 u KBC-u Zagreb održan je tečaj trajne edukacije za sestre. Edukacija je održana u dva bloka, endokrinološka radiona, te radionica iz dijabetesa. Endokrinološke bolesti su veoma učestale bolesti modernog doba. Kao predvodnik te grupe ističe se svima nam znan dijabetes. S porastom težine u općoj populaciji došlo je i do većeg broja oboljelih od dijabetesa u mlađoj dobi, što postaje globalni problem.

Više...
 

OBITELJSKO HUMANITARNA SPORTASKA UDRUGA ZIBEL posjetila je O.B."Dr Ivo Pedišić"

E-mail Ispis PDF

02.12.2016 godine OBITELJSKO HUMANITARNA SPORTASKA UDRUGA ZIBEL posjetila je O.B."Dr Ivo Pedišić" odjel Pedijatrije i Dječije kirurgije i darivala 10 tableta i jedan TV uređaj kako bi razveselila one najmanje i uljepšala im boravak u bolnici.

Ažurirano Utorak, 06 Prosinac 2016 10:08 Više...
 

Najmlađe pacijente posjetio Sv. Nikola

E-mail Ispis PDF

Dana 04.12.2016. naše najmlađe pacijente je posjetio Sv. Nikola te podjelio riječi utjehe i male ali slatke paketiće koji su razveselili bolesnu dječicu. Sv. Nikola nam je stigao iz župe Odra.

Ažurirano Utorak, 06 Prosinac 2016 09:56 Više...
 

Izvještaj sa stručnog skupa povodom obilježavanja Svjetskog dana HIV-a 1.12.2016 g.

E-mail Ispis PDF

U Klinici za infektivne bolesti u organizaciji Infektološkog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara održan je Stručni skup povodom Svjetskog dana HIV-a. Iz Opće bolnice "dr.I.Pedišić", Sisak na Skupu su prisustvovale Mirjana Dvorneković, bacc.med.techn. i Čulig Katica, medicinska sestra s Odjela infektologije.

Više...
 

Izvještaj s XIII. radionice: Algoritmi u gastrointestinalnoj endoskopiji i endoskopskom ultrazvuku

E-mail Ispis PDF

U Centru za intervencijsku gastroenterologiju Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju KBC Zagreb održana je XIII. Radionica: Algoritmi u gastrointestinalnoj endoskopiji i endoskopskom ultrazvuku 11.11.2016. u organizaciji navedenih i Hrvatskog gastroenterološkog društva. Radionici su prisustvovali med. sestra Emina Žmirić, med. tehničar Goran Vujnović, dr. Slobodanka Tučar, dr. Ivan Huml i dr. Željko Križanić.

Više...
 

Izvještaj s 3. simpozija Društva za kvalitetu i obilježavanja Svjetskog Dana prevencije dekubitusa

E-mail Ispis PDF

U organizaciji HUMS-a i Društva za kvalitetu 11.studenog,2016. u Osijeku održan je 3.simpozij Društva za kvalitetu pod nazivom "Kultura kvalitete sigurnosti pacijenata – sinergija." Na konferenciji je Opća bolnica "dr.I.Pedišić" Sisak sudjelovala aktivno s predavanjem: "Kategorizacija bolesnika –alat za osiguranje ljudskog resursa u procesu zdravstvene njege - Stvarnost ili mit?"; Nataša Graho, dipl.med.techn., Marina Šimunić, dipl.med.techn.

Više...
 

III. POSJET HRVATSKE UDRUGE MEDICINSKIH SESTARA VUKOVARU-GRADU HEROJA

E-mail Ispis PDF

Hrvatska udruga medicinskih sestara trećim posjetom Vukovaru, gradu heroja, položila je vijenac i zapalila svijeće na spomeniku koji obilježava mjesto od kuda su pacijenti i djelatnici vukovarske bolnice odvedeni na Ovčaru te im je na taj način odana počast. Povodom 25. obljetnice herojske obrane grada, Udruga je darovala spomen-ploču u zahvalu svim medicinskim sestrama i tehničarima Ratne bolnice Vukovar.

Ažurirano Utorak, 15 Studeni 2016 13:21 Više...
 

IZVJEŠTAJ SA 12. MEĐUNARODNOG PEDIJATRIJSKOG KONGRESA MEDICINSKIH SESTARA I LIJEČNIKA

E-mail Ispis PDF

Međunarodni kongres održan je u Opatiji od 13.- 16.10.2016. u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske komore med. sestara, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske. Ove godine sudjelovalo je više od 800 liječnika i medicinskih sestara. Pedijatrijski kongres bio je bogat kvalitetnim i edukativnim predavanjima i posterima.

Ažurirano Utorak, 15 Studeni 2016 12:45 Više...
 

Poziv na predavnje u organizaciji OB Sisak -24.11.2016. Dom Ina Rafinerija Sisak

E-mail Ispis PDF

Poštovani,
Veliko nam je zadovoljstvo  pozvati vas na Stručno predavanje u organizaciji OB Sisak - Odjela za pulmologiju i produženo liječenje s palijativnom skrbi, pod nazivom "Multidisciplinarni pristup u skrbi za palijativnog bolesnika" koje će se održati u Domu INA Rafinerija Sisak, 24. studenog 2016. g. s početkom u 17 sati.

Ažurirano Četvrtak, 10 Studeni 2016 08:42 Više...
 

Izvještaj s 2. stručnog sastanka „Medicinske sestre u liječenju upalnih bolesti crijeva“

E-mail Ispis PDF

U Zagrebu, 5. studenog ove godine, održan je stručni sastanak „Medicinske sestre u liječenju upalnih bolesti crijeva“. Crohnova bolest pripada grupaciji upalnih bolesti crijeva, čiji uzrok nije u potpunosti poznat, a može zahvatiti bilo koji dio probavnog sustava, iako najčešće zahvaća tanko i debelo crijevo.

Više...
 

Simpozij povodom obilježavanja međunarodnog dana osoba s izvedenom stomom 21.10.2016

E-mail Ispis PDF

„Borba s predrasudama ili izazov vrijedan borbe“

Kvaliteta zdravstvene skrbi djelatnicima OB „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak neizostavan je segment svakodnevnog rada. Prateći razvoj struke, radeći na samousavršavanju i ove godine pred sebe smo stavili izazov. Izazov vrijedan borbe.  Kao što smo to učinili i prošle godine, i ove godine obilježili smo  međunarodni dan osoba s izvedenom stomom u vidu jednodnevnog simpozija. Inicijativa je krenula od medicinskih sestara sa odjela opće i abdominalne kirurgije OB dr. Ivo Pedišić Sisak uz nesebičnu potporu liječnika, fizioterapeuta i  psihologa naše ustanove. Simpozij je organiziran od strane podružnice HUMS-a SISAK, OB dr.Ivo Pedišić Sisak, HLZ – podružnice Sisak.

Ažurirano Utorak, 25 Listopad 2016 09:48 Više...
 
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>

Stranica 1 od 2