plus minus gleich

toggle
toggle
Najnovije novosti

NACIONALNI DAN DARIVANJA I PRESAĐIVANJA ORGANA I TKIVA

E-mail Ispis PDF

Dana 26.svibanj 2019 godine obilježava se Dan darivanja i presađivanja organa i tkiva. Opća bolnica Dr. Ivo Pedišić obilježit će taj dan predavanjem u sali za ginekologiju i opstetriciju za učenike srednje škole Viktorovac 27.svibnja 2019 godine sa početkom u 10:30. Predavač Želimir Đurić,mag.med.techn. – Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu i Podružnica HUMS.

 

Obilježen Međunarodni dan primalja

E-mail Ispis PDF

Primalje Opće bolnice Sisak obilježile su Međunarodni dan primalja pod sloganom "Primalje-zaštitnice žena". Vrata našeg rodilišta otvorena su za naše trudnice i buduće majke.

Više...
 

Međunarodni dan sestrinstva

E-mail Ispis PDF

Ispred Organizacijskog odbora Međunarodnog tjedna sestrinstva sve Vas srdačno pozdravljam te Vam dostavljam ovogodišnje materijale. U prilogu maila nalazi se raspored događanja, brošura, prezentacija te programi oiblježavanja u kazalištu Komedija i Zdravstvenom veleučilištu. Molimo Vas da pozivnice distribuirate svim medicinskim sestrama i tehničarima, jer je ulaz na obilježavanja otvoren za sve i bez karata. Želja je organizatora da nas bude što više.  Nadamo se kako ćete biti zadovoljni ovogodišnjim pripremljenim programom.

Prezentaciju ovogodišnje teme ''Zdravlje za sve'' Vam zbog veličine dokumenta šaljemo u pdfu. Sve ustanove koje žele koristiti prezentaciju slobodni su to učiniti samo neka nam jave kako bi im We transferom poslali dokument koji ima 35 MB. Za sva pitanja Vam stojimo na raspolaganju.

Adriano Friganović, dipl. med. techn.
Predsjednik HNSS-a

Više...
 

Uređaj za magnetsku rezonancu stigao u sisačku bolnicu

E-mail Ispis PDF

„Magnet je napokon u sisačkoj bolnici!“  – s oduševljenjem, nakon višegodišnjeg čekanja, istaknuo je danas ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ dr. Tomislav Dujmenović. Samim početkom rada magnetske rezonance uvelike će se smanjiti lista čekanja. Ravnatelj Dujemnović napominje kako se planira dvosmjenski rad, a broj obavljenih pretraga na dnevnoj bazi ovisi o više faktora. Vrijednost uređaja je 6 milijuna kuna. Polovicu je dalo Ministarstvo zdravstva, a polovica je sakupljena donacijama.

Više...
 

POSJET STUDENATA VELEUČILIŠTA U BJELOVARU

E-mail Ispis PDF

Dana 15.04.2019. godine u sklopu predmeta "Palijativna zdravstvena njega", studenti 3 godine sestrinstva, zajedno sa svojim voditeljicama nastave Đurđicom Grabovac i Gorankom Rafaj, posjetili su Odjel dugotrajnog liječenja i palijativne skrbi u Petrinji, gdje su upoznati sa radom odjela i zbrinjavanjem palijativnih bolesnika.

Više...
 

OBILJEŽAVANJE TJEDNA ZDRAVLJA U PETRINJI

E-mail Ispis PDF

Ove godine povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u Petrinji su održane brojne aktivnosti u razdoblju 6.- 12. travnja 2019. među kojima je i savjetovanje vokalnih profesionalaca (odgojitelja, učitelja, profesora) u logopedskoj ambulanti u Pettrinji. Savjetovanje je provela logopedinja Martina Boltužić Dževerlija uoči obilježavanja Svjetskog dana glasa (14.travnja), a tim povodom će i izraditi brošuru o higijeni glasa s logopedskog aspekta.

Više...
 

TRIBINA RODITELJI NA ZADATKU

E-mail Ispis PDF

U Petrinji je u organizaciji Saveza Društava Naša djeca Hrvatske i Društva Naša djeca Petrinja održana tribina "Roditelji na zadatku - psihosocijalna podrška i pomoć roditeljima u odgoju djece". Na tribini su sudjelovale novinarka Višnja Biti, prim.dr. Marija Hegeduš Jungvirth, pedijatrica, Ana Raguž, psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba te Martina Boltužić Dževerlija, logopedinja OB Dr. Ivo Pedišić Sisak.

Ažurirano Petak, 12 Travanj 2019 12:23 Više...
 

Europski dan logopedije

E-mail Ispis PDF

Europski dan logopedije u Hrvatskoj se obilježava već trinaestu godinu zaredom, a ove godine na temu "Autizam - komunikacija omogućava povezivanje". Tim povodom 5. ožujka održan je Dan otvorenih vrata logopedskih ambulanti u Sisku i Petrinji, a u popodnevnim satima u suradnji naše bolnice i Društva Naša djeca Petrinja održano je predavanje Lorene Koštić, mag.educ.rehab "Bihevioralni pristupi u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma".

Ažurirano Petak, 12 Travanj 2019 12:15 Više...
 

Miris peciva za najteže bolesnike

E-mail Ispis PDF

Događajem nazvanom "Miris kruha kao terapija za najteže bolesnike" pacijentima dočaran miris uskršnjih blagdana i približen miris vlastitog doma. Nastavak kontinuiranog procesa koji traje više od godinu dana i kojim se želi popraviti hospitalizacija, odnosno tijek hospitalizacije bolesnika i uvjeta u kojima leže dogodio se u petrinjskom Odjelu za palijativnu skrb i dugotrajno liječenje Opće bolnice ”Dr. Ivo Pedišić” Sisak. Događajem nazvanom  ,,Miris kruha kao terapija za najteže bolesnike” pacijentima je dočaran miris uskršnjih blagdana i približen miris vlastitog doma.

Više...
 

POSJET NOVINARA O.B „DR IVO PEDIŠIĆ“ SISAK u sklopu obilaska SMŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 30. ožujak 2019. godine Opću bolnicu „Dr Ivo Pedišić“ posjetila je skupina novinara koja je obilazila našu Županiju u organizaciji županijskog ogranka Hrvatskog novinarskog društva. Ravnatelj mr.sc. Tomislav Dujmenović dr.med. zajedno sa suradnicima primio je goste u Upravu bolnice. Proveo ih kroz razna događanja: gradnja središnjeg paviljona, nabava i dolazak uređaja za magnetsku rezonancu, humanizaciju prostora za bolesnike na lokaciji Petrinja – odjela palijativne skrbi.

Ažurirano Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 11:33 Više...
 

OBILJEŽAVANJE DANA NARCISA

E-mail Ispis PDF

Dana 22.ožujka 2019 godine u Općoj bolnici Sisak obilježen je Dan narcisa – DJELUJMO PREVENTIVNO! Opću bolnicu posjetili su i zamjenici SMŽ dožupan Roman Rosavec i Ivan Celjak koji su obišli pacijentice dok su obavljale besplatan pregled.

Ažurirano Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019 08:37 Više...
 

SVJETSKI TJEDAN GLAUKOMA 2019. GODINE - IZVJEŠTAJ

E-mail Ispis PDF

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna glaukoma 10.-17. ožujka 2019. godine i provođenja nacionalne kampanje ranog otkrivanja glaukoma, aktivno je bio uključen i Odjel za oftalmologiju i optometriju OB "Dr. Ivo Pedišić" Sisak. Nacionalna kampanja  uspješno  se provodi unatrag 10 godina u mnogobrojnim zdravstvenim centrima u Hrvatskoj u organizaciji Ministarstva zdravlja RH i Referentnog centra za glaukom pri Klinici za očne bolesti KBC Sestre milosrdnice Zagreb, te uz potporu Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva (HOOD).

Ažurirano Utorak, 19 Ožujak 2019 13:47 Više...
 

Svjetski dan glaukoma

E-mail Ispis PDF

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna glaukoma 10.-16. ožujka 2019. godine., Odjel za oftalmologiju i optometriju OB Sisak uključen je u Nacionalnu kampanju ranog otkrivanja glaukomske bolesti "Zaustavimo gaukom". Aktivnosti povodom Svjetskog tjedna glaukoma pod pokroviteljsktvom su Ministarstva zdravlja RH, odnosno Referentnog centra za glaukom pri KBC Sestre milosrdnice Zagreb, te uz potporu Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva (HOOD). Obaviještavamo Vas da će u sklopu nacionalne kampanje u očnoj poliklinici 13. ožujka 2019. od 9,00 do 17,00 sati biti organiziran "Dan otvorenih vrata", kad će se vršiti besplatna mjerenja očnog tlaka (screening tonometrija) za građanstvo, te informiranje o glaukomskoj bolesti.

Više...
 

STUDENTSKA POLIKLINIKA

E-mail Ispis PDF

Dana 23.2.2019. je počela s radom Studentska poliklinika u našoj bolnici. Više pročitajte u izvještaju u kojemu su i dojmovi studenata.  O ponovnom dolasku studenata ćemo poslati obavijest.

PROČITAJTE IZVJEŠTAJ

Ažurirano Petak, 08 Ožujak 2019 08:55
 

DONACIJA GRADA PETRINJE “O.B. DR IVO PEDIŠIĆ“ SISAK

E-mail Ispis PDF

Grad Petrinja, gradonačelnik Darinko Dumbović je ravnatelju mr.sc. Tomislavu Dujmenoviću, Općoj bolnici Dr.Ivo Pedišić u Sisku svečano uručio ček u iznosu od 100.000 kuna. Donirana sredstva će biti iskorištena u svrhu novog uređaja za magnetsku rezonancu.

Ažurirano Četvrtak, 28 Veljača 2019 13:25 Više...
 

Europski dan logopedije

E-mail Ispis PDF

Već trinaestu godinu zaredom u Hrvatskoj se 6. ožujka obilježava Europski dan logopedije. Svake je godine EDL posvećen određenoj problematici s područja jezično-govorno-glasovne komunikacije kojom se logopedi bave. Ovogodišnje obilježavanje odvija se na temu "Autizam - komunikacija omogućava povezivanje".

Ažurirano Četvrtak, 28 Veljača 2019 08:23 Više...
 

KAMPANJA „ČITAJ MI!“ U SISAČKOM RODILIŠTU

E-mail Ispis PDF

Odakle početi s poticanjem čitanja od najranije dobi nego u rodilištu! Mjesec dana raznolikih aktivnosti koje je organizirao Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak u sklopu Kampanje „Čitaj mi!“ danas je zaokružen posjetom sisačkom rodilištu. Djelatnice Dječjeg odjela Knjižnice, Nataša Bujas i Gordana Bjelovarac, darovale su majke i njihove bebe paketićima koji sadrže slikovnicu za najmlađe, čitalačke metre, promidžbeni letak o vrijednosti čitanja od najranije dobi, letak koji poziva roditelje na besplatno učlanjenje bebe u najbližu narodnu knjižnicu u Sisačko-moslavačkoj županiji tijekom prve godine života te straničnik i privjesak za ključeve s prigodnim motivima izrađen knjižničnim 3D printerom.

Više...
 

U Uredu predsjednice održano primanje povodom dodjeljivanje Povelje Republike Hrvatske

E-mail Ispis PDF

U subotu, 23. veljače 2019. je u Uredu predsjednice održano primanje povodom dodjeljivanja Povelje Republike Hrvatske za izniman dorinos razvoju jedinstvenog organizacijskog modela u području darivanja i presađivanja organa.

Ažurirano Srijeda, 27 Veljača 2019 13:01 Više...
 

Dan bolesnika u kapeli Sv. Vinka Paulskog u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku

E-mail Ispis PDF

Povodom Dana bolesnika koji se na području Sisačke biskupije obilježava misnim slavljima u medicinskim ustanovama, sisački biskup Vlado Košić predvodio je na blagdan Sv. Valentina, u četvrtak 14. veljače, misno slavlje u kapeli Sv. Vinka Paulskog u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku. U koncelebraciji bili su generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, povjerenik za pastoral bolesnih i starijih vlč. Saša Jozić i supsidijar u sisačkoj župi Pohoda BDM vlč. Dražan Mirčić.

Ažurirano Petak, 15 Veljača 2019 15:55 Više...
 

Dan bolesnika

E-mail Ispis PDF

Dana 11.veljače 2019 godine obilježen je Svjetski dan bolesnika u Općoj bolnici „Dr Ivo Pedišić“ Sisak  predavanjem o GRIPI kojeg je održao Želimir Đurić,mag.med.techn. učenicima petih razreda u sklopu zdravstvenih vježbi. Nastavilo se posjetom malih bolesnika na  Odjelu  pedijatrije od strane zajedničke suradnje Građanska inicijativa "Moj grad Sisak" i Opća bolnica dr. Ivo Pedišić Sisak. Svjetski dan bolesnika utemeljio je papa Ivan Pavao II., a kao cilj toga Dana naznačena je želja da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb.

Ažurirano Srijeda, 13 Veljača 2019 15:45 Više...
 

Studentska poliklinika u OB Sisak

E-mail Ispis PDF

Dana 1.veljače 2019. održan je 1. radni sastanak povodom osnivanja Studentske poliklinike u našoj bolnici. Prvi boravak u bolnici je planiran u jednom danu u vikendu – 16./17. ili 23./24.2.2019. Molimo da se jave kolege koji su u mogućnosti sudjelovati u tim terminima.

Diana Balenović
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Više...
 

Uljepšan privremeni prostor dječje kirurške ambulante i čekaonice

E-mail Ispis PDF

01.02.2019. uljepšali smo privremeni prostor dječje kirurške ambulante i čekaone. U uređivanju su nam pomogle, švelja Magdalena Duraković, zdravstvena voditeljica Ivana Ćuk i ravnateljica dječjeg vrtića Petrinjčica Nataša Vidaković. Puno vam hvala na svemu u ime naših malih pacijenata.

Osoblje dječje kirurške ambulante.

Ažurirano Srijeda, 06 Veljača 2019 15:44 Više...
 

Prezentacija o ustroju Opće bolnice

E-mail Ispis PDF

Dana, 30.01.2019.godine ravnatelj Opće bolnice mr.sc. Tomislav Dujmenović, dr.med. i pomoćnik za kvalitetu Marin Repustić, univ.mag.admin.sanit. održali su prezentaciju o organizacijskoj strukturi Opće bolnice Sisak, studentima 6.godine medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Više...
 

Donacija

E-mail Ispis PDF

 

Dana 22. siječnja 2019. godine Službi za kirurgiju - Odjelu za traumatologiju i ortopediju doniran je drveni bolnički krevet s električnim podešavanjem, procijenjene vrijednosti 5.000,00 kn. Donator je gosp. Josip Lipovac iz tvrtke Lipovac - Metal d.o.o.

Donaciju je preuzela glavna sestra Službe za kirurgiju Alma Pisarić, bacc. med. techn.

Ažurirano Ponedjeljak, 28 Siječanj 2019 12:43 Više...
 

Božićni pokloni za djecu

E-mail Ispis PDF

 

21.12 su stigli darovi od djece prvašića O.Š. Zorke Sever iz Popovače Odjelu za pedijatriju. Poklone nam je uručila Suzana Selanac-Perković. Najljepši dar je onaj iz ruku djeteta. Hvala vrijednim učenicima i njihovoj učiteljici.

22.12. u posjet su nam stigli ljudi velikog srca iz udruge Bijeli očnjaci i podijelili poklone bolesnoj djeci na Odjelu za pedijatriju i Dječijoj  kirurgiji. Hvala dragi prijatelji.

24.12. U posjet Odjelu za pedijatriju došli su nam dragi prijatelji iz Društva naša djeca Petrinja i podijelili poklone. Razveselili bolesnu dječicu i vratili im osmjeh na lica.

Veliko hvala i djeci iz Dječjeg doma Vrbina Sisak na poklonima.

Ažurirano Srijeda, 02 Siječanj 2019 12:59 Više...
 

Posjet Predsjednice RH Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić

E-mail Ispis PDF

Ured Predsjednice RH u Sisačko-moslavačkoj županiji započeo je 05. prosinca 2018. do 07. prosinca 2018. godine. Dana 05. prosinca 2018. godine Predsjednica je posjetila OB Dr Ivo Pedišić u pratnji župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića sa suradnicima.

Ažurirano Utorak, 18 Prosinac 2018 08:23 Više...
 

Održano predavanje pod nazivom "Suvremene metode liječenja onkoloških bolesnika u O.B. Sisak- multidisciplinarni pristup"

E-mail Ispis PDF

Dana 28.11.2018. u Hotelu Panonija održano je predavanje pod nazivom "Suvremene metode liječenja onkoloških bolesnika u O.B. Sisak- multidisciplinarni pristup". Predavači su bili  Antun Šarić, dr. med., dr.sc. Gordana Živanović- Posilović, dr.med i Marlena Ljubičić, dr.med.

Ažurirano Petak, 30 Studeni 2018 15:12 Više...
 

Prvi put izveden operativni zahvat na štitnoj žlijezdi i doštitnim žlijezdama

E-mail Ispis PDF

Dana 25.10.2018. u OB "Dr. Ivo Pedišić" Sisak je po prvi put izveden operativni zahvat na štitnoj žlijezdi i doštitnim žlijezdama. Radilo se o bolesnici srednje životne dobi sa hiperkalcemijom i primarnim hiperparatireoidizmom uzrokovanim adenomom doštitne žlijezde. Specifičnost je da se radilo o intratiroidnom smještaju adenoma doštitne žlijezde što je izrazito rijedak slučaj koji se nalazi u svega 1% oboljelih od ovog stanja. Zahvat je izveo tim Odjela za otorinolaringologiju OB "dr. Ivo Pedišić" Sisak s dr. A. Begovićem kao operaterom u suradnji s kolegom dr. sc. A. Peganom iz Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a Sestre Milosrdnice. U budućnosti će se kao dio redovnog operacijskog programa izvoditi operativni zahvati na štitnoj i doštitnim žlijezdama te na žlijezdama slinovnicama.

Ažurirano Petak, 26 Listopad 2018 08:15 Više...
 

Natječaj

E-mail Ispis PDF

 

Natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" Sisak

Ažurirano Četvrtak, 27 Rujan 2018 10:33
 

Na Odjelu za radiologiju izveden je složen i zahtjevan intervencijski zahvat

E-mail Ispis PDF

Dana 23.08.2018. na Odjelu za radiologiju izveden je složen i zahtjevan intervencijski zahvat perkutane drenaže transglutealnim pristupom, kao najsuvremenija metoda liječenja perirektalnog supralevatornog apscesa kod mlade žene. Zahvat je izveo tim Odjela za radiologiju u suradnji s timom Odjela za anesteziju i intenzivno liječenje, uz primjenu TCI anestezije, kao jedne od najmodernijih anestezioloških tehnika, te u suradnji sa Odsjekom za abdominalnu kirurgiju i Odsjekom za operaciju i sterilizaciju.

Ažurirano Utorak, 28 Kolovoz 2018 09:41 Više...
 

Edukacija "Menadžment volontera – vođenje volontera i razvoj volonterskog programa"

E-mail Ispis PDF

Udruga IKS, Agencija lokalne demokracije Sisak i Volonterski centar Zagreb organizirali su u Petrinji edukaciju "Menadžment volontera – vođenje volontera i razvoj volonterskog programa" u trajanju od četiri dana. Edukacija se provodila u sklopu projekta "Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice".

Više...
 

Istraživanje u sklopu velike međunarodne studije DecubICUs

E-mail Ispis PDF

Dana 15. svibnja 2018. godine u Jedinici intenzivnog liječenja, te na Odjelu pojačane internističke skrbi s koronarnom jedinicom provedeno je istraživanje u sklopu velike međunarodne studije DecubICUs u koju je uključeno 1300 Jedinica intenzivnog liječenja iz cijelog svijeta. Studiju su osmislili nizozemski istraživači prof.dr Stiijn Blot i prof.dr Sonia Labeau, a provodi se pod pokroviteljstvom Europskog društva za intenzivnu medicinu (ESICM).

Više...
 

4. kongres boli sa međunarodnim sudjelovanjem, Osijek 17.-19.svibnja 2018.

E-mail Ispis PDF

U Osijeku je od 17.-19. svibnja 2018. održan gore navedeni stručno znanstveni skup. Uz moju malenkost kongresu su nazočile kolege iz Siska dr. Jasmina Čehić i specijalizant anesteziologije dr. Gorazd Pilčić. Uz ugodno druženje u proljetnom ozračju grada na Dravi prezentirane su najnovije teme iz područja algologije sa poveznicom bazične i kliničke medicine.

Ažurirano Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 08:53 Više...
 

Stručni skup Hrvatskog društva radiologa

E-mail Ispis PDF

Dana 16.5.2018. na stručnom skupu Hrvatskog društva radiologa Marlena Ljubičić, dr.med., spec. radiologije, održala je predavanje na temu "Uloga MSCT-a u diferencijalnoj dijagnostici akutnih stanja u abdomenu" i predstavila važnost radiologije u interdisciplinarnoj suradnji u OB Sisak.

Više...
 

Postavljen kamen temeljac Središnjeg paviljona naše Bolnice

E-mail Ispis PDFAžurirano Ponedjeljak, 09 Travanj 2018 15:04 Više...
 

Potpisan Ugovor za izvođenje radova na "Središnjem paviljonu"

E-mail Ispis PDF

10.01.2018. godine potpisan je Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ – izgradnji Središnjeg paviljona – Objedinjenog hitnog bolničkog prijema i Dnevne bolnice. Ugovor su potpisali mr.sc. Tomislav Dujmenović, dr.med., ravnatelj naše Ustanove i gospodin Ino Galić, u ime zajednice ponuditelja PRESOFLEX GRADNJA d.o.o. Požega i GH HOLDING d.o.o. Ljubljana, a ukupna vrijednost radova, s PDV-om, iznosi 106.006.648,57 kuna.

Ažurirano Četvrtak, 11 Siječanj 2018 13:47 Više...
 

Prvorođena beba u 2018.

E-mail Ispis PDF

Dana 02. siječnja 2018. godine ravnatelj je uručio poklon prvorođenoj bebi u 2018. godini  u ime predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

U istom posjetu župan SMŽ Ivo Žinić također je uručio poklon ispred Sisačko-moslavačke županije.

Ažurirano Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018 10:39 Više...
 

Donacija Grada Gline za kupnju uređaja za magnetsku rezonancu

E-mail Ispis PDF

Grad Glina donirala je 200 tisuća kuna Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku za kupnju uređaja za magnetsku rezonancu. Donaciju je ravnatelju bolnice dr. Tomislavu Dujmenoviću 29. prosinca uručio glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević.

Sisačka bolnica je jedina od županijskih bolnica koja nema uređaj za magnetsku rezonancu koji bi uvelike olakšalo dijagnostiku, bolnica je u suradnji sa Sisačko – moslavačkom županijom, pokrenula akciju za prikupljanje sredstava za njegovu nabavku.

Ažurirano Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018 10:21 Više...
 

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN RADIOLOGIJE

E-mail Ispis PDF

Svake godine diljem svijeta radiolozi i radiološki tehnolozi 8. studenoga odaju počast Wilhelmu Conradu Röntgenu, koji je na taj dan 1895. otkrio X zrake koje su kasnije nazvane rendgenske zrake. Na taj dan se u cijelom svijetu obilježava Međunarodni dan radiologije. Tako smo i mi po prvi puta u Sisku na Odjelu za radiologiju službeno obilježili taj važna dan za našu struku.

Ažurirano Četvrtak, 09 Studeni 2017 13:45 Više...
 

Međunarodni dan Radiologije

E-mail Ispis PDF

Pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju Međunarodnog dana Radiologije, 8. studenog 2017. godine od 11 sati na Odjelu za radiologiju O.B."Dr.Ivo Pedišić".

Edukativni sadržaj:
Priprema pacijenta za radiološke pretrage!
Tko su doktori specijalisti radiologije i tko su radiološki tehnolozi, te što oni rade?

Darivanje pacijenata voćem i slaktišima nakon obavljenog pregleda.
Radujemo se vašem dolasku!

Djelatnici Odjela za radiologiju,
O.B."dr.Ivo Pedišić"

Ažurirano Utorak, 07 Studeni 2017 14:13
 

Međunarodni tjedan dojenja

E-mail Ispis PDF

U utorak 3. listopada 2017. u 17 h na trudničkom tečaju na Odjelu za ginekologiju i porodništvo možete doći na dane otvorenih vrata i poslušati te se educirati o porodu, dojenju, kupanju i previjanju novorođenčeta, babinju te babyhandlingu.

Ažurirano Petak, 29 Rujan 2017 14:02
 

Donacija INA

E-mail Ispis PDF

Donacijom u iznosu od 166 tisuća kuna, koju je uručila INA nabavljena su i stigla četiri posebna bolesnička kreveta koja su na Odjelu pojačane internističke skrbi s koranarnom jedinicom i stigao je HyPAIR FeNO aparat za Odjel pedijatrije. Bolesnički kreveti su posebno dizajnirani za teške bolesnike, kojima su potrebni specifični dijagnostički i terapijski zahvati, dok je uređaj HyPAIR FeNO omogućuje mjerenje koncentracije dušikovog monoksida u izdahnutom zraku.

Ažurirano Četvrtak, 02 Veljača 2017 10:18 Više...
 

INA uručila donaciju sisačkoj Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“

E-mail Ispis PDF

Donacija u iznosu od 166 tisuća kuna namijenjena je za nabavku uređaja HyPAIR FeNO za Odjel za pedijatriju, kao i za četiri posebna bolesnička kreveta. Ova je peta u nizu od šest donacija koje će INA uručiti pedijatrijskim odjelima diljem Hrvatske.

Ažurirano Četvrtak, 08 Prosinac 2016 13:25 Više...
 

Bajramska posjeta Općoj bolnici

E-mail Ispis PDF

“Bajram svima, a ne samo nama” naziv je bajramske kampanje koju je pokrenuo Medžlis islamske zajednice Sisak s ciljem da se posjete stariji, nemoćni, bolesni muslimani s kojima bi se prvi dan Kurban-bajrama podjelila bajramska radost, dove i čestitke ali i bajramske slastice i delicije. U prvim jutarnjim bajramskim satima, delegacija MIZ Sisak na čelu sa glavnim imamom Alem ef. Crnkićem i predsjednikom MIZ Sisak Edinom Safićem imala je prijem i doček u Upravi Bolnice gdje su ih dočekali ravnatelj mr.sc.Tomislav Dujmenović, predsjednica Upravnog vijeća dr.med.Željka Josić, glavna sestra svih odjela Bolnice Danijela Škvorc, bacc. med. techn te ostali suradnici.

Ažurirano Četvrtak, 15 Rujan 2016 13:39 Više...
 

Donacija igračaka

E-mail Ispis PDF

Dana 29.07.2016.g. gđa Sandra Nikolić u suradnji sa tvrtkom CC Real donirala je dječje igračke Odjelu pedijatrije u Sisku. Plišane igračke, lutke, kockice, društvene igre, interaktivna podloga, DVD-i sa razl. anim. filmovima, didaktičke igračke i sl. učinit će veselijim bolničke dane našim malenim pacijentima.

Ažurirano Utorak, 16 Kolovoz 2016 11:50 Više...
 

NATJEČAJ - za izbor i imenovanje ravnatelja Opće bolnice ,,Dr. Ivo Pedišić" Sisak

E-mail Ispis PDF

Pročitajte više.

 

Upute za korisnike laboratorijskih usluga

E-mail Ispis PDF


PREUZMITE KOMPLETNE UPUTE U .pdf FORMATU

 

Obilježen Svjetski dan bolesnika u OB Sisak

E-mail Ispis PDF

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme, te na osobe kojima je potrebna zdravstvena zaštita. U OB „Dr.I.Pedišić“, Sisak povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika organizirano je nekoliko događanja. Učenici srednje medicinske škole Viktorovac u pratnji glavne sestre bolnice Nataše Graho, dipl.med.techn. i svojih mentora Jelene Lučan, Katarine Mišković i Marine Štrok obilježili su Svjetski dan bolesnika podijelivši malim bolesnicima na odjelima dječje kirurgije i pedijatrije prikupljene slikovnice i igračke.

Ažurirano Četvrtak, 18 Veljača 2016 13:03 Više...
 

Obavijest o sudjelovanju medicinskih sestara/tehničara na kongresima i stručnim usavršavanjima

E-mail Ispis PDF

Obavijest o sudjelovanju medicinskih sestara/tehničara OB "Dr. I.Pedišić", Sisak na kongresima i stručnim usavršavanjima možete pročitati ovdje ili na linku "sestrinstvo" s desne strane.

Ažurirano Utorak, 27 Listopad 2015 10:05
 

Otvorenje javnog natječaja - Središnji paviljon

E-mail Ispis PDF

Dana  22. rujna 2015. ministar zdravlja RH prim. Siniša Varga, dr.med. dent. prisustvovao je prezentaciji projekta građevine Središnji paviljon i osobno elektronski otvorio javni natječaj za izgradnju Središnjeg paviljona Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak u prostoru biblioteke pri Odjelu za ginekologiju i porodiljstvo. Događaj je medijski popraćen, a istom su nazočili pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Darko Srbljanin, dipl. oec., gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček, voditelj Područne službe HZZO-a Sisak Andrej Butorac, dipl. oec., članovi Sanacijskog vijeća Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, predsjednica Stručnog vijeća Ustanove te ostali stručni suradnici uz sanacijskog upravitelja dr. sc. Miroslava Dubovečaka, dr. med., koji je iznio da:

Ažurirano Utorak, 22 Rujan 2015 13:22 Više...
 

Međunarodni dan bolesnika sa stomom

E-mail Ispis PDF

OB Sisak organizira stručni skup povodom obilježavanja Međunarodnog dana bolesnika sa stomom u Hotelu Panonija 02. listopada 2015.
HKMS i HLK bodovati će skup prema pravilniku o stručnom usavršavanju.

Više o događaju možete pročitati - ovdje
Program skupa
Prijavnica za skup

S poštovanjem,
Pomoćnica sanacijskog upravitelja za sestrinstvo
Glavna sestra Bolnice
Nataša Graho, dipl.med.techn.

Ažurirano Utorak, 08 Rujan 2015 12:18
 

Stručni skup povodom obilježavanja Svjetskog dana dekubitusa u Hotelu Panonija 13. studenoga 2015.

E-mail Ispis PDF

Poštovane/i,

Društvo za kvalitetu Hrvatske udruge medicinskih sestara i OB Sisak organiziraju stručni skup povodom obilježavanja Svjetskog dana dekubitusa u Hotelu Panonija 13. studenoga 2015.

Više o prvoj obavijesti možete pročitati ovdje.

Program stučnog skupa
Prijavnica za skup
Deklaracija o prevenciji dekubitusa kao univerzalnog ljudskog pravaS poštovanjem,
Josipa Bišćan, mag.med.techn.
predsjednica Društva za kvalitetu HUMS-a

Ažurirano Utorak, 03 Studeni 2015 10:31
 

Obavijest - anesteziološka ambulanta

E-mail Ispis PDF

Od 03.01.2011 g. anesteziološka ambulanta nalazi se preko puta hitne kirurške ambulante (podrum kirurgije). Od 01.06.2014. radi utorak i četvrtak od 9-15h. Ostale informacije o ambulanti pogledajte ovdje ...

Ažurirano Ponedjeljak, 26 Svibanj 2014 11:34
 

Obavijest logopedska ambulanta

E-mail Ispis PDF

Od 01. listopada 2010. godine logopedska ambulanta počinje s radom na lokaciji u ul. N. Tesle 13 - u zgradi Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju (tzv. Jodno).

Radno vrijeme ambulante je od 07:00 do 21:00 svaki dan. Telefon: 811 644.

Ažurirano Srijeda, 25 Siječanj 2012 09:40
 

Rođena prva beba u novouređenom sisačkom rodilištu

E-mail Ispis PDF

Milana Marušić iz Strušca, koja je rodila sina Marka, teškog 3580 grama i dugačkog 48 centimetara prva je majka koja je rodila u novouređenoj sisačkoj ginekologiji. Radovi na uređenju i opremanju, koštali su 45 milijuna kuna, a riječ je o prvoj sveobuhvatnoj obnovi rodilišta u Sisku u posljednjih 70 godina.

Radovi su počeli sredinom siječnja prošle godine, a rekonstrukcija je završena u prosincu 2009.godine. Deset milijuna kuna je  uloženu u novu opremu, s kojom je rodilište opremljeno tijekom srpnja ove godine. Rodilište se prostire na 4.750 četvornih metara i ima pet operacijskih dvorana te 30 soba za smještaj rodilja i novorođenčadi. Svaka od soba ima svoju „kumu“ ili „kuma“ iz redova istaknutih osoba hrvatskog javnog života. Tako je među prvima svoje kumstvo potvrdio bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić. Kumovi su postali i znanstvenih dr.Ivan Đikić, Vanna, Gibonni, Slaven Bilić, Tereza Kesovija, Bojana Gregorić Vejzović, Gordan Kožulj, Slavko Goluža, Miroslav Škoro, Tony Cetinski, ugledni akademski likovni umjetnik Slavo Striegl, Miroslav Miletić kao i prof. dr. Branko i Boris Brayer, te hrvatski branitelji iz Domovinskog rata Sisačko moslavačke županije.

Ažurirano Ponedjeljak, 27 Rujan 2010 07:46
 

Otvorenje zgrade Odjela ginekologije i porodništva

E-mail Ispis PDF

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić simboličkim je presijecanjem vrpce otvorio obnovljenu zgradu Odjela ginekologije i porodništva Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" Sisak na svečanosti u Sisku u četvrtak, 24. prosinca 2009. godine. U pratnji županice Marine Lovrić Merzel i pomoćnika ravnatelja Opće bolnice dr. Miroslava Anadolca visoki gost potom je razgledao sobu za novorođenčad broj 217, na drugom katu, koja nosi njegovo ime. Naime, predsjednik RH Stjepan Mesić prvi je podržao kapitalnu investiciju i humanitarnu akciju "Kumovi za rodilište". "Posjetio sam Sisačko-moslavačku županiju 18 puta i svaki put vidim napredak", rekao je hrvatski predsjednik.

U nastavku posjeta, visoki gost u pratnji domaćina razgledao je prostor rađaonica i ostalih soba za novorođenčad i rodilje, koje nose imena kumova iz humanitarne akcije "Kumovi za rodilište", redom uglednih hrvatskih znanstvenika, glazbenika, sportaša, političara i liječnika. Na temelju odluke Stručnog vijeća Opće bolnice Sisak i županica Marina Lovrić Merzel dobila je sobu koja nosi njezino ime, u znak zahvalnosti za golem doprinos kapitalnoj investiciji i humanitarnoj akciji.

Predsjednik RH Stjepan Mesić i županica Marina Lovrić Merzel zahvalili su tom prigodom svima koji su na bilo koji način pridonijeli realizaciji kapitalnog projekta obnove rodilišta i humanitarne akcije "Kumovi za rodilište".

Obnova rodilišta, prva u 70 godina postojanja zgrade i djelatnosti, trajala je nešto manje od godinu dana. Investicija je vrijedna 35 milijuna kuna. Predstoji nabava nove opreme čija će vrijednost biti 10 milijuna kuna.

Ažurirano Utorak, 23 Ožujak 2010 13:55