plus minus gleich

toggle
toggle

Obilježena 85-ta obljetnica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

E-mail Ispis PDF

6. lipnja ove godine u hotelu „Panonija“ u Sisku  u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora-Podružnica Sisak i Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju održan je skup kojim je svečano obilježena 85-ta obljetnica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju-„Jodno lječilište“ naše Bolnice. Riječ je o vrlo značajnoj obljetnici koja ukazuje na dugotrajnost i kontinuitet fizikalne medicine na našem području koja je započela davne 1932. godine i traje do danas. Naime te godine je sisački industrijalac Petar Teslić izgradio i 1.svibnja  iste godine predao na uporabu žiteljima grada Sisak i okolice zgradu „Jodnog lječilišta“ i tako omogućio uporabu jedne vode u zdravstvene svrhe uz stručni nadzor od strane specijaliste balneologa dr. Mile Kneževića.

Uz nazočnost praktički cijelog Odjela za fizikalnu medicinu  i rehabilitaciju  uključujući i umirovljene djelatnike, te brojnih kolega, skup je započeo prigodnim obraćanjem ravnatelja naše Bolnice, mr.sc. Tomislava Dujmenovića, dr.med., a potom predsjednice naše podružnice Hrvatskog  liječničkog zbora Sisak Vlatke Bedeniković, dr.med. Ovom prigodom  je promovirana i spomen publikacija o 85 godina djelovanja Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju čiji su autori Tatjana Vrga, dr.med., spec.fizikalne medicine i rehabilitacije i Berislav Persoglia, prof. povijesti umjetnosti.

Potom se svim nazočnima čestitarskim riječima obratio naš sisačko-moslavački župan gosp. Ivo Žinić koji je istaknuo kontinuiranu brigu Županije za zdravlje svojih žitelja o čemu svjedoči i nedavna vrijedna nabavka suvremenih aparata za provođenje fizikalne terapije, a koja će poslužiti podizanju kvalitete i razine zdravstvenih usluga u okviru Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Ujedno je župan uručio prigodne zahvalnice za razvoj i napredak struke prethodnim voditeljima odjela, prim.mr.sc. Davoru Majiću, dr.med., Vesni Kolić-Podkrajšek, dr.med, zatim Višnji Sokolić-Brkić, dr.med. koja je svoj cijeli radni vijek do umirovljenja odradila na našem Odjelu, te aktualnoj voditeljici Tatjani Vrga, dr.med. i glavnom fizioterapeutu Odjela Renata Nenadić.

O jedinstvenom, prirodnom resusrsu i jednom od amblema grada Siska održano je prigodno predavanje „Sisačka jodna voda“ od strane voditeljice Odjela  za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Istaknuta je specifična vrijednosti sisačke jodne vode kao dragocjenog prirodnog ljekovitog činitelja. U zaključku je naglašena nužnost ponovne i dodatne znanstvene revalorizacije njezina sastava, posebice njene primjene u modernoj balneoterapiji. Do tada je neophodno konzervirati sva postojeća izvorišta i očuvati ih do dana, vjerujemo, realizacije novog Jodnog lječilišta.

Kroz skup nas je svojim nenametljivim i vještim govorničkim umijećem vodio poznati sisački voditelj Bogdan Arnautović. Za glazbeni dio koji je izvrsno i produhovljeno odrađen, bio je zadužen sisački Ženski vokalni sastav Lađarice čija je članica i naša doktorica Andrea Lončar. Još jednom zahvaljujemo svima na potpori i dolasku i  ističemo vrijednosti našeg okruženja i domaćih snaga u svakom segmentu ove velike i vrijedne obljetnice.

Ažurirano Petak, 29 Lipanj 2018 08:36  

Posjete bolesnicima

Posjete bolesnicima su dozvoljene radnim danom od 16-17h.

Subotom, nedjeljom i blagdanom od 13-15h.

Liste čekanja

Pritužbe za termine na listama čekanja za dijagnostičke i terapijske procedure možete ostvariti na adresu e-pošte: listecekanja@obs.hr ili na telefon 0800 640 640.

Anketa

Prilikom boravka u bolnici, osim stručnosti osoblja, što vam je najbitnije?