plus minus gleich

toggle
toggle

Odjel za otorinolaringologiju i oralnu kirurgiju

E-mail Ispis PDF

Voditelj odjela:
Milorad Galić, dr. med., otorinolaringolog

Glavna sestra:
Zdenka Štibrić, bacc.med.techn.

Odjelni telefon: 044 553 291

Liječnici
(abecednim redom):
Bernić Ana, dr. med. - otorinolaringolog
Družović Željka, dr. stom. - oralni kirurg
Galić Milorad, dr. med. - otorinolaringolog
Krakar Niko, dr. stom. - oralni kirurg
Kvesić Kristina, dr. med. - otorinolaringolog
Pavlović Marko, dr. med. - otorinolaringolog
Aldin Begović, dr.med. - specijalizant
Matić Sanja, dr. stom., specijalizant

Logoped:
Boltužić-Đeverlija Martina, prof.
Šeremet Vidović Natalija, prof.
Fernežir Ilijana, mag. logopedije

Odjel otorinolaringologije osnovan je u Bolnici Sisak 1958. godine, kada su u njemu radili dr. Stjepan Bušić i dr. Šandor Čanji, a potom dr. Nevenka Zemljić (umirovljena 1993., a preminula 2006. godine u Sisku). Potom na odjel dolazi prim.dr.sc. Spiro Kostić (napustio odjel 1991. godine). Dr Vladimir Bernić završava specijalizaciju 1980. godine (umirovljen 2011.), a dr. Mohamad Habayeb 1982. godine (otišao u KB Dubrava). Tokom 1979. godine na odjelu je boravila i dr. Darinka Perković, koja prelazi na Interni odjel, gdje završava i specijalizaciju. Dr Milan Radošević završava specijalizaciju 1985. godine, dr. Marko Pavlović 1988. godine, dr. Milorad Galić 2000. godine, a dr. Kristina Kvesić 2005. godine. Dr Natalija Snovak je primljena na specijalizaciju 2009. godine, a dr. Ana Bernić 2011. godine. Nada Božić, prof., logopedinja, napušta odjel 2011. godine.

Od osnivanja na odjelu se radi opća otorinolaringologija. Odjel je bio smješten u namjenski izvedenoj zgradi, u kojoj se na prvom katu nalazio stacionarni odsjek s 32 kreveta i 6 kreveta za djecu. U donjoj etaži, prizemlje, nalazila se poliklinika, koja se sastojala od dvije ambulante, logopedije, endoskopije, audio-vestibuloške dijagnostike, inhalatorija (ukazom tadašnjeg ravnatelja dr. V. Blagaića ukinut 2005. godine). U drugom dijelu donje etaže nalazila se operaciona sala za velike i male zahvate, tonzilarij i oralna kirurgija.

Oralna kirurgija je osnovana 1982. godine kada je u njoj radio dr. stom. Mihael Mahnik, a potom i dr. stom. Boris Gulan (obojica su napustili odjel i otvorili privatne ambulante). Dr stom. Željka Družović završava specijalizaciju oralne kirurgije 1990. godine, a dr. stom. Niko Krakar 2004. godine.
Danas su, stacionarni odsjek (17 kreveta), oralna kirurgija, hitna ambulanta, hitna operaciona sala, velika operaciona sala, recovery, smješteni u prizemlju zgrade otorinolaringologije. Poliklinika (2 ambulante, fiberskopija i audiologija) je smještena (dislocirana) u "Marlesici" (nekadašnji Dispanzer), dok je logopedija premještena u zgradu Jodnog lječilišta.

U operativnom programu odjela nalaze se zahvati na uhu, nosu, sinusima, ždrijelu, grkljanu, licu, vratu, te zahvati iz djelokruga oralne kirurgije. Također se rade i ekscizije neoplastičkih promjena lica i vrata (osim većih i radikalnih zahvata koji se ne rade zbog insuficijentnog instrumentarija). Iz istih razloga se također ne radi i vestibulometrijska dijagnostika.

U sklopu ambulantnih pregleda bolesnicima se pružaju upute i objašnjenja svih postupaka (priprema, anestezija, zahvat). Bolesnici se za ambulantne preglede ne naručuju, dok se za operativne zahvate i audiološku obradu naručuju po listi predbilježbe. Bolesnici se također mogu predbilježiti na telefon 044/553 - 287.

Nakon audiološke obrade bolesnici odmah dobiju nalaze, dok se na patohistološke nalaze nakon obavljenih operativnih zahvata čeka od jednog do dva tjedna.

Radno vrijeme otorinolaringološke ambulante je radnim danom od 8.00 do 16.00 sati, osim četvrtka, kada ambulanta radi na odjelu do 20.00 sati.

Telefon 044/553 - 287.

Radno vrijeme oralne kirurgije je radnim danom od 7.00 - 21.00 sati.

Telefon 044/553 - 295.

 

Posjete bolesnicima

Posjete bolesnicima su ponovo dozvoljene.

(Ponedjeljak - subota
15:oo - 17:oo sati

Nedjelja, praznik i blagdan
13:oo - 15:oo sati)

Liste čekanja

Pritužbe za termine na listama čekanja za dijagnostičke i terapijske procedure možete ostvariti na adresu e-pošte: listecekanja@obs.hr ili na telefon 0800 640 640.

Anketa

Prilikom boravka u bolnici, osim stručnosti osoblja, što vam je najbitnije?