plus minus gleich

toggle
toggle

Svjetski dan glaukoma

E-mail Ispis PDF

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna glaukoma 10.-16. ožujka 2019. godine., Odjel za oftalmologiju i optometriju OB Sisak uključen je u Nacionalnu kampanju ranog otkrivanja glaukomske bolesti "Zaustavimo gaukom". Aktivnosti povodom Svjetskog tjedna glaukoma pod pokroviteljsktvom su Ministarstva zdravlja RH, odnosno Referentnog centra za glaukom pri KBC Sestre milosrdnice Zagreb, te uz potporu Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva (HOOD). Obaviještavamo Vas da će u sklopu nacionalne kampanje u očnoj poliklinici 13. ožujka 2019. od 9,00 do 17,00 sati biti organiziran "Dan otvorenih vrata", kad će se vršiti besplatna mjerenja očnog tlaka (screening tonometrija) za građanstvo, te informiranje o glaukomskoj bolesti.

Pozivamo Upravu i sve zaposlenike OB Sisak da 13. ožujka dođu izmjeriti svoj očni tlak, te na taj način podrže ovu akciju i učine osobni korak u prevenciji glaukoma. Također pozivamo liječnike OB Sisak, članove HLK i Zbora liječnika SMŽ da prisustvuju stručnom predavanju na temu glaukoma, u četvrtak 14. ožujka 2019 u 19 sati u hotelu Panonija u Sisku (predavanje je bolodvano u  skladu s pravilnikom HLK).

Program predavanja:

1. "Sekundarni glaukomi"
predavač: dr. Sanda Rožanković, spec. oftalmologije

2. "Originalni lijekovi vs. generici u liječenju glaukoma"
predavač: dr. Sanda Rožanković, spec. oftalmologije

Radujemo se Vašem dolasku i sudjelovanju!

S poštovanjem,
Sanda Rožanković, dr. med.
Voditelj Odjela za oftalmologiju i optometriju

 

Posjete bolesnicima

Posjete pacijentima su radnim danom od 15 - 17 sati, a vikendom i blagdanom od 13 - 15 sati.

Liste čekanja

Pritužbe za termine na listama čekanja za dijagnostičke i terapijske procedure možete ostvariti na adresu e-pošte: listecekanja@obs.hr ili na telefon 0800 640 640.

Anketa

Prilikom boravka u bolnici, osim stručnosti osoblja, što vam je najbitnije?