plus minus gleich

toggle
toggle

Na Odjelu za radiologiju izveden je složen i zahtjevan intervencijski zahvat

E-mail Ispis PDF

Dana 23.08.2018. na Odjelu za radiologiju izveden je složen i zahtjevan intervencijski zahvat perkutane drenaže transglutealnim pristupom, kao najsuvremenija metoda liječenja perirektalnog supralevatornog apscesa kod mlade žene. Zahvat je izveo tim Odjela za radiologiju u suradnji s timom Odjela za anesteziju i intenzivno liječenje, uz primjenu TCI anestezije, kao jedne od najmodernijih anestezioloških tehnika, te u suradnji sa Odsjekom za abdominalnu kirurgiju i Odsjekom za operaciju i sterilizaciju.

Postupak je protekao uredno bez komplikacija, s postignutim izvrsnim rezultatom, a pacijentica je pošteđena kompliciranog kirurškog zahvata. Zahvati ovakve vrste izvode se samo na pojedinim klinikama u RH, a ovim se izašlo iz okvira zdravstvene skrbi Županijske bolnice. Tim stručnjaka OB Sisak dokazao je da smo kao bolnica sposobni omogućiti zdravstvenu skrb u vidu dijagnostike, anestezije i liječenja visokodiferentnih slučajeva u medicini, koja je dorasla vrhunskim klinikama na svjetskoj razini.

Dejan Čanak, dr. med., specijalist radiolog

Marlena Ljubičić, dr. med., specijalist radiolog

 

Posjete bolesnicima

Posjete pacijentima su radnim danom od 15 - 17 sati, a vikendom i blagdanom od 13 - 15 sati.

Liste čekanja

Pritužbe za termine na listama čekanja za dijagnostičke i terapijske procedure možete ostvariti na adresu e-pošte: listecekanja@obs.hr ili na telefon 0800 640 640.

Anketa

Prilikom boravka u bolnici, osim stručnosti osoblja, što vam je najbitnije?