plus minus gleich

toggle
toggle

Humanitarna akcija nabave uređaja za magnetsku rezonancu za županijsku bolnicu u Sisku

E-mail Ispis PDF

U Galeriji Muzeja Moslavine otvorena je prodajna izložba slika za nabavu uređaja za magnentsku rezonancu za županijsku bolnicu u Sisku. „Bolnica dr. Ivo Pedišić u Sisku jedna je od rijetkih župnaijskih bolnica koja nema uređaj za magnetsku rezonancu. Županija nema dovoljno novca, a Ministarstvo nije odgovorilo na naše zahtjeve.

Zato smo odlučili pokrenuti humanitarnu akciju za nabavu ovog uređaja važnog za dijagnostiku i koji će biti na korist svim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije.“, rekao je dr. Tomislav Dujmenović, ravnatelj sisačke bolnice. Dodao je kako je vrijednost uređaja 6 mil., kn. „Cilj je prikupiti 3 mil. kn, jer je Ministarstvo zdravstva obećalo kako će u tom slučaju oni pokriti drugu polovicu cijene uređaja.“

U akciju su se uključili slikari i likovni umjetnici donacijom svojih slika. Prodajne izložbe dosad su organizirane u Zagrebu i Sisku. Dr. Tomislav Dujmenović zahvalio je Gradu Kutini i Muzeju Moslavine na brzoj organizaciji izložbe. „Ovu smo izložbu organizirali za dva dana. Ohrabreni smo takvom spremnošću i odazivom na ovu izložbu i zahvaljujem svima koji će svojom donacijom ili kupnjom slika pomoći našoj bolnici u nabavi ovog uređaja za korist svih stanovnika naše Županije.“, zaključio je ravnatelj županijske bolnice. U akciju za nabavu uređaja za magnetsku rezonanciju do sad su se uključili HEP sa donacijom od 1 mil kn, Sisačko-moslavačka županija te gradovi i općine. Gradovi će donirati 200 tisuća kn te će cilj od prikupljenih 3 mil. kn biti sigurno dostignut.

Grad Kutina također se uključuje u akciju. „U proračunu smo za ovu akciju planirali 100 tisuća kn, ali to ćemo promijeniti i Grad Kutina će donirati 200 tisuća kn, kao i ostali gradovi. Ovo je hvalevrijedna akcija i ovaj uređaj je od velike važnosti za sve građane Grada Kutine i županije te će doprinijeti povećanju razine zdravstvene zaštite.“, rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Ivanka Roksandić, predsjednica Skupštine SMŽ zahvalila je umjetnicima i  svim donatorima na uključenje u akciju. „Pokazali smo zajedništvo i to nas ohrabruje i pokazuje kako svi trebamo raditi za dobrobit svih građana i za dobrobit naše Županije.“, poručila je predsjednica Skupštiune SMŽ.

Na otvaranju izložbe u Kutini prodano je 20 slika. Za prodaju je ostalo još 50 slika, a svi donatori koji kupnjom slike žele pomoći u nabavi uređaja za magnetsku rezonancu mogu to učiniti do 7. veljače do kada je otvorena izložba u Galeriji Muzeja Moslavine.

Ažurirano Petak, 02 Veljača 2018 14:48