plus minus gleich

toggle
toggle

INA uručila donaciju sisačkoj Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“

E-mail Ispis PDF

Donacija u iznosu od 166 tisuća kuna namijenjena je za nabavku uređaja HyPAIR FeNO za Odjel za pedijatriju, kao i za četiri posebna bolesnička kreveta. Ova je peta u nizu od šest donacija koje će INA uručiti pedijatrijskim odjelima diljem Hrvatske.

Sisak, 7. prosinca 2016. – Ininu donaciju u iznosu od 166 tisuća kuna, koju je mr.sc Tomislavu Dujmenoviću, dr. med., ravnatelju bolnice, uručio g. Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ iskoristit će za dvije svrhe: za nabavku uređaja HyPAIR FeNO za Odjel za pedijatriju te za nabavku četiri posebna bolesnička kreveta za Odjel za pojačanu internističku skrb s koronarnom jedinicom. U obilasku djece na odjelu pedijatrije i odjelu dječje kirurgije Ininim predstavnicima pridružili su se pjevač Damir Kedžo i Inina maskota Pumpić koji su male pacijente razveselili prigodnim poklonima.

G. Butković tom je prilikom izjavio: „Ovo nije prvi put da smo u sisačkoj Općoj bolnici jer kroz sudjelovanje u projektima koji su bitni za unaprjeđenje kvalitete života u Sisku i okolici INA pokazuje predanost sisačkoj lokalnoj zajednici gdje je kroz rad svoje rafinerije prisutna već desetljećima. Osobito nam je važno pružiti pomoć upravo onima kojima je to najpotrebnije, a djecu smo razveselili i prigodnim darovima. Ovo je već peta u nizu od šest donacija koje smo pripremili za pedijatrijske odjele diljem Hrvatske.“

Prisutne je pozdravio i ravnatelj bolnice, g. Dujmenović: „Iako je sv. Nikola već prošao, ovo je danas dan darivanja za našu bolnicu. Zahvalni smo Ini na pomoći pri kupnji FeNO aparata za Odjel pedijatrije koji služi za rano otkrivanje astme u djece te za praćenje učinka terapije u astmatičara, odnosno kontrolu bolesti. U brizi za osobito teške bolesnike od velike pomoći bit će i četiri bolesnička kreveta na Odjelu za pojačanu internističku skrb s koronarnom jedinicom.“ Bolesnički kreveti koji će se nabaviti Ininom donacijom posebno su dizajnirani za osobito teške bolesnike kojima su potrebni specifični dijagnostički i terapijski zahvati, dok uređaj HyPAIR FeNO omogućuje mjerenje koncentracije dušikovog monoksida u izdahnutom zraku.

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell


O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ažurirano Četvrtak, 08 Prosinac 2016 13:25