plus minus gleich

toggle
toggle

Bajramska posjeta Općoj bolnici

E-mail Ispis PDF

“Bajram svima, a ne samo nama” naziv je bajramske kampanje koju je pokrenuo Medžlis islamske zajednice Sisak s ciljem da se posjete stariji, nemoćni, bolesni muslimani s kojima bi se prvi dan Kurban-bajrama podjelila bajramska radost, dove i čestitke ali i bajramske slastice i delicije. U prvim jutarnjim bajramskim satima, delegacija MIZ Sisak na čelu sa glavnim imamom Alem ef. Crnkićem i predsjednikom MIZ Sisak Edinom Safićem imala je prijem i doček u Upravi Bolnice gdje su ih dočekali ravnatelj mr.sc.Tomislav Dujmenović, predsjednica Upravnog vijeća dr.med.Željka Josić, glavna sestra svih odjela Bolnice Danijela Škvorc, bacc. med. techn te ostali suradnici.

U ugodnom razgovoru i druženju uz bajramske slastice, rukovodstvo Bolnice je izrazilo zadovoljstvo ovakvom gestom ali i iskazalo spremnost za svaki oblik buduće suradnje kroz službu dušobrižništva (obilaska i posjete pacijenata).
Glavni imam i predsjednik MIZ Sisak su se zahvalili na “otvorenim vratima” Bolnice ističući zadovoljstvo i dosadašnjom suradnjom te su upoznali ravnatelja i osoblje sa aktivnostima Islamske zajednice u Sisku.

Nakon prigodnog prijema i razgovora, uz svesrdnu koordinaciju i pomoć g-dje Dajline Goražda kao i dr.Jasmine Ćehić, pristupilo se obilasku nekoliko Odjela Bolnice kroz susrete sa voditeljima, doktorima i sestrama tih Odjela ali i kroz izravne posjete i susrete sa pacijentima muslimanima od strane imama i muallime koji su se prvi dan Bajrama zatekli na bolničkom odjelu.

Delegacija Islamske zajednice je na svim Odjelima od strane bolničkog osoblja primljena srdačno i sa riječima dobrodošlice, a posebno su dirljivi i emotivni bili susreti sa pacijentima muslimanima koji su ostali ganuti ovakvom posjetom te im je Bajram uljepšan.
Kako bi se napravio balans između “kalorija”, pobrinulo se da pored bajramskih slastica bude ponuđeno i raznovrsno voće za pacijente koji zbog svog zdravstvenog stanja nesmiju konzumirati “slatko”.

Na odjelu traumatologije posjećen je pacijent kojeg po najavnim riječima bolničkog osoblja “nitko ne razumije niti on razumije druge”, a riječ je o azilantu Afganistancu koji je stradao prilikom pada iz vlaka. Njegova radost susreta sa imamom i mogućnost sporazumijevanja bila je neprocjenjiva. Iako u teškom stanju, osmijeh na njegovom licu bio je primjetan.

Posljednji Odjel koji je posjećen bilo je Porodilište i ginekologija s kojima Islamska zajednica ima izrazito uspješnu suradnju u dušobrižništvu kroz posjetu svakoj rodilji islamske vjere koja nakon poroda kroz suglasnost iskaže želju za posjetom muallime, a glavna sestra o tome obavijesti Islamsku zajednicu.

Na tom kvalitetnom obliku kontinuirane suradnje, zahvalio se glavni imam i predsjednik MIZ Sisak.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Ažurirano Četvrtak, 15 Rujan 2016 13:39