plus minus gleich

toggle
toggle

Otvorenje javnog natječaja - Središnji paviljon

E-mail Ispis PDF

Dana  22. rujna 2015. ministar zdravlja RH prim. Siniša Varga, dr.med. dent. prisustvovao je prezentaciji projekta građevine Središnji paviljon i osobno elektronski otvorio javni natječaj za izgradnju Središnjeg paviljona Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak u prostoru biblioteke pri Odjelu za ginekologiju i porodiljstvo. Događaj je medijski popraćen, a istom su nazočili pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Darko Srbljanin, dipl. oec., gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček, voditelj Područne službe HZZO-a Sisak Andrej Butorac, dipl. oec., članovi Sanacijskog vijeća Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, predsjednica Stručnog vijeća Ustanove te ostali stručni suradnici uz sanacijskog upravitelja dr. sc. Miroslava Dubovečaka, dr. med., koji je iznio da:

 

„Opća bolnica „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak radi u objektima paviljonskog  tipa i zbog neadekvatnog i uglavnom skučenog prostora, nema adekvatne prostore za dnevnu bolnicu i dnevnu kirurgiju. Zbog toga je jedino rješenje izgradnja novog prostora i to je i predviđeno u okviru projekta izgradnje Središnjeg paviljona na 8.724,91 m² bruto građevinske površine. Novoprojektirana građevina Središnjeg paviljona se nalazi na prostoru između postojećih zgrada Kirurgije i Nove interne, istočno od Uprave. Funkcionalna komponenta cjelokupnog sklopa bolnice dovela je do ovakvog koncepta rekonstrukcije kompleksa i odabira pozicije za izgradnju zgrade Središnjeg paviljona. Ova lokacija omogućava ostvarenje tople veze između dva velika postojeća paviljona i novog paviljona. Ovom funkcionalno-prostornom rekonstrukcijom kompleksa Bolnice bitno će se povećati kvaliteta zbrinjavanja bolesnika i  rada osoblja. Unutar prostora zgrade Središnjeg paviljona predviđen je prostor za objedinjeni hitni bolnički prijem, dnevnu bolnicu i dnevnu kirurgiju koji uključuje i sve nužne prateće sadržaje kao što su laboratorij, dijagnostička radilišta (kao npr. endoskopija – kolonoskopija, gastroskopija, EEG, EMNG, TCD), te hemodijaliza. Do kraja 2016. godine prema Nacionalnom planu OB Sisak imati će 56 kreveta dnevne bolnice i na tom broju kreveta planira se obrađivati oko 24000 pacijenata, a na ugovorenim radilištima dnevne kirurgije namjerava se obrađivati 1800 pacijenata godišnje.

Poslovni procesi koji će dovesti do ušteda i povećanja razine strukturne i organizacijske  kvalitete u slučaju ako su kreveti dnevne bolnice smješteni na zasebnim prostorima u Središnjem paviljonu su slijedeći:
- optimizirano kretanje pacijenata koji se zbrinjavaju u dnevnoj bolnici i na radilištima dnevne kirurgije;
- funkcionalna povezanost novog prostora s odjelima za dijagnostiku i operacijskim salama;
- brže i adekvatnije zbrinjavanje bolesnika  i povećanje razine sigurnosti bolesnika  zbrinjavanih u dnevnoj bolnici i na radilištima dnevne kirurgije;
- manja potreba za pratećim nezdravstvenim osobljem;
- objedinjavanje administrativne funkcije;
- povećanje razine indikatora kvalitete zdravstvene zaštite;
- bolji nadzor nad zdravstvenim stanjem pacijenata te veći obrtaj pacijenata na radilištima dnevne bolnice i dnevne kirurgije."Ažurirano Utorak, 22 Rujan 2015 13:22